Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Τον έπιασαν οι φιλόζωοι με τα κουτάβια σε τσουβάλι - Συνελήφθη από την Αστυνομία- ΦΩΤΟ

Ηλεία: Τον έπιασαν οι φιλόζωοι με τα κου...

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στην κοινότητα Περιστερίου του Δήμου Ήλιδας

Την ανθρώπινη βαρβαρότητα βίωσαν με το που γεννήθηκαν πέντε χαριτωμένα κουταβάκια, καθώς φάνηκε ότι αποτελούσαν τεράστιο βάρος για τον ιδιοκτήτη τους, ο οποίος και αποφάσισε βάζοντάς τα και κλείνοντάς τα ασφυκτικά, μέσα σε ένα τσουβάλι, να τα φορτώσει στην καρότσα του αγροτικού του αυτοκινήτου με στόχο να τα πετάξει, και να απαλλαγεί μια και καλή από αυτά, σαν να πρόκειται για κάτι άψυχο.
Μέσα στην ατυχία τους όμως τα κουταβάκια, αφού έκλαιγαν μέσα στο τσουβάλι, είχαν την τύχη να τα αντιληφθούν κάποιοι κάτοικοι της περιοχής και να ενημερώσουν την αστυνομία. Το τραγικό περιστατικό συνέβη στην κοινότητα Περιστερίου του Δήμου Ήλιδας, όπου και ο φερόμενος ως δράστης αφού δεν έπεισε τους αστυνομικούς με την δικαιολογία που προέβαλε, ότι σκόπευε δηλαδή να τα πάει στον κτηνίατρο, συνελήφθη και θα οδηγηθεί στην δικαιοσύνη.
Το γεγονός έγινε ευρύτερα γνωστό ύστερα από την καταγγελία της ψυχολόγου και μέλους της φιλοζωικής ένωσης Αδέσποτες Ψυχές Αμαλιάδας, Άρτεμις Δημητροπούλου, όπου όπως αναφέρει, στον δράστη επεβλήθη διοικητικό πρόστιμο 30.000 € για κάθε κουτάβι, συν 1.300€ για έλλειψη βιβλιαρίου και μικροτσίπ της μητέρας των κουταβιών.
Άμεση ήταν και η αντίδραση της Φιλοζωικής Ένωσης Αδέσποτες Ψυχές Αμαλιάδας καθώς και της Πανελλαδικής φιλοζωικής και περιβαλλοντικής ομοσπονδίας που πρόκειται να δηλώσουν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας.
Υπενθυμίζεται ότι ο βασανισμός και η εγκατάλειψη κουταβιών αποτελεί κακούργημα και έχει διοικητικό πρόστιμο 50.000 ευρώ για κάθε ζώο ,καθώς και ποινή φυλάκισης έως 10 έτη.

ilialive.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις