Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

ΟΠΕΚΑ – Επίδομα παιδιού Α21: Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι την τρίτη δόση

ΟΠΕΚΑ – Επίδομα παιδιού Α21: Πότε πληρών...

Ποιοι θα πάρουν έξτρα χρήματα

Πράσινο φως για την πληρωμή της τρίτης δίμηνης δόσης του επιδόματος παιδιού Α21 του ΟΠΕΚΑ την ερχόμενη Παρασκευή 29 Ιουλίου, με απόφαση του Υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη.

Ειδικότερα, εγκρίνεται το ποσό ύψους 193.270.000 ευρώ για την πληρωμή των δικαιούχων του επιδόματος παιδιού Α21 αλλά και της προσαύξησης, δηλαδή της μιάμισης δόσης του επιδόματος σε όσους δεν το έχουν πάρει ακόμη παρόλο που έχουν έχουν κάνει την αίτηση τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21- Επίδομα Παιδιού έχει κλείσει προσωρινά, προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία υπολογισμού της καταβολής της γ’ δόσης του επιδόματος. Για την ακριβή ημερομηνία και ώρα γιτην επανέναρξη της επαναλειτουργίας της πλατφόρμας Α21 και την υποβολή νέων αιτήσεων θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

Τα ποσά
Το ποσό του επιδόματος παιδιού θα υπολογίζεται αυτόματα ύστερα από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης του τρέχοντος έτος. Επιπλέον, αυτό ισχύει και ενδεχόμενες τροποποιήσεις που μπορεί να προκύψουν.

Σε περίπτωση το εισόδημα του 2021 είναι υψηλότερο εκείνου του 2020, τότε εφόσον προκύψει αλλαγή στην κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος, το καταβαλλόμενο επίδομα μπορεί να μειωθεί και να ακολουθήσουν στη συνέχεια οι απαιτούμενοι συμψηφισμοί έως την εξόφληση της διαφοράς.

Σημειώνεται ότι το ποσό του επιδόματος εξαρτάται από το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος και τον αριθμό των παιδιών και ανέρχεται σε 70 ή 42 ή 28 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί ανά μήνα, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και σε 140 ή 84 ή 56 ευρώ από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί, ανά μήνα. 

Ποιοι θα λάβουν αυξημένα ποσά
Όσοι υπέβαλαν οριστική αίτηση αυτή την περίοδο θα πάρουν στο τέλος του μήνα «φουσκωμένο» επίδομα καθώς θα εισπράξουν και αναδρομικά την α’ και την β’ δόση, αλλά και τη λεγόμενη «επιταγή ακρίβειας».

θα λάβουν οι συγκεκριμένες οικογένειες – δικαιούχοι του Α21, θα περιλαμβάνουν τόσο το επίδομα που έτσι και αλλιώς θα εισέπρατταν μαζί με τα αναδρομικά, όσο και την λεγόμενη «επιταγή ακρίβειας», που σε όσους πρόλαβαν τις προηγούμενες προθεσμίες καταβλήθηκε λίγο πριν το Πάσχα. Τα χρήματα θα τα λάβουν οι δικαιούχοι, αύριο  την Παρασκευή 29 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται πως για να χορηγηθεί τόσο το επίδομα όσο και η έκτακτη ενίσχυση θα πρέπει να έχει υποβληθεί οριστικά σχετική αίτηση και να έχει εγκριθεί.

Η προσαύξηση είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 43Α του ν. 4172/2013 (Α’ 167), δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη στη Φορολογική Διοίκηση και στο υπόλοιπο Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιοσδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Για περισσότερες πληροφορίες για το επίδομα παιδιού, τις κατηγορίες που ανήκουν οι πολίτες ανάλογα με το εισόδημά τους και κάθε άλλο σχετικό ζήτημα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις