Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τιμάται στο παρεκκλήσιο του ι.ν. Αγίου Νικολάου η μνήμη του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου

Πάτρα: Τιμάται στο παρεκκλήσιο του ι.ν. ...

Σήμερα στις 7 το απόγευμα στον εσπερινό και την Τρίτη 12/7 το πρωί στη Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος

Στις 12 Ιουλίου τιμάται από την εκκλησία μας η Μνήμη του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου και στην πόλη της Πάτρας επίκεντρο αποτελεί το παρεκκλήσι στο πλάι του ιερού ναού του Αγ. Νικολάου που είναι αφιερωμένο στον Γέροντα Παΐσιο τον Αγιορείτη που εκοιμήθη στις 12 Ιουλίου 1994 ενώ η αγιοκατάταξη του μεταξύ των αγίων της Ορθοδόξου Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως στις 13 Ιανουαρίου 2015.

Η φήμη του ως ενός ξεχωριστού, οραματιστή, αγίου ανθρώπου ήταν κοινή πεποίθηση όσων τον γνώρισαν και όπως ήταν φυσικό η φήμη αυτή ενδυναμώθηκε τα κατοπινά χρόνια.

Τον περασμένο χειμώνα προβλήθηκε στο κανάλι Mega μία τηλεοπτική σειρά για τη ζωή του που πραγματικά συγκίνησε το κοινό.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της θρησκευτικής πανήγυρης κι ενώ προηγήθηκε την Κυριακή 10/7 η υποδοχή των ιερών λειψάνων του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου, θα τελεστεί στις 7 το απόγευμα της Δευτέρας 11/7 πανηγυρικός, αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου ενώ θα ακολουθήσει στις 21.30 ιερά αγρυπνία όπου θα προεξάρχει ο αρχιμανδρίτης π. Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος, προϊστάμενος του ιερού ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αγυιάς Πατρών.

Ανήμερα την Τρίτη 12/7/2022 το πρωί θα τελεστεί Θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου που θα κηρύξει και το Θείο λόγο ενώ στις 7 το απόγευμα της Τρίτης θα τελεστεί μεθεόρτιος εσπερινός και παράκληση στον Άγιο Παΐσιο και ο εορτασμός θα ολοκληρωθεί με λιτανεία της ιεράς εικόνας του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου πέριξ της ενορίας. Θα προεξάρχει ο αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Τα βιβλία του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου που περιέχουν λόγους του & συμβουλές προς μοναχούς και κοσμικούς έχουν ωφελήσει πολύ κόσμο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό ενώ χιλιάδες είναι οι άνθρωποι που περνούν καθημερινά από τον τάφο του στη Σουρωτή, και κυρίως την ημέρα της μνήμης του για να προσκυνήσουν, να ανάψουν ένα κερί και να τιμήσουν την μνήμη του.

Το 2017 ο Γέροντας Παΐσιος ανακηρύχθηκε προστάτης άγιος του στρατιωτικού όπλου των Διαβιβάσεων, με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις