Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

EINA για Παιδοψυχιατρική Καραμανδανείου: Λειτουργεί σε συνθήκες επισφάλειας

 EINA για Παιδοψυχιατρική Καραμανδανείου...

Ζητά την άμεση ενίσχυση της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής με μόνιμο προσωπικό

Σε ανακοίνωσή της για την Παιδοψυχιατρική κλινική του Καραμανδανείου η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας επισημαίνει: Ως Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ι.Ν.Α είχαμε εκφράσει τους προβληματισμούς μας με αφορμή τα «λαμπρά εγκαίνια» της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του Καραμανδανείου. Δυστυχώς ένα χρόνο μετά επιβεβαιωθήκαμε. Η ίδια η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι εξαρχής δεν τηρούνταν οι στοιχειώδεις όροι και προϋποθέσεις για την ασφαλή και ομαλή λειτουργία της κλινικής. Ένα έργο τόσο σοβαρό και αναγκαίο για χιλιάδες παιδιά και οικογένειες της ευρύτερης περιοχής, βασίστηκε σε εντελώς πρόχειρο σχεδιασμό.

 

Η μοναδική λοιπόν Παιδοψυχιατρική κλινική της ευρύτερης περιοχής μέσα σε μόλις λίγους μήνες λειτουργίας, με δεκάδες νοσηλείες παιδιών και δεκάδες χιλιάδες επισκέψεις στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, λειτουργεί σε συνθήκες επισφάλειας, βασισμένη σε μετακινήσεις από άλλες δομές και στην υπερεργασία και υπέρεφημέρευση των γιατρών.

 

Τα προβλήματα είναι δομικά, πολλαπλά και έχουν εδώ και πάρα πολύ καιρό κοινοποιηθεί στους αρμόδιους της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και του Υπουργείου Υγείας, χωρίς μέχρι τώρα να έχει γίνει κάποια ενέργεια για την επίλυση τους:

 

Η κλινική λειτουργεί αποκομμένη από το νοσοκομείο του Καραμανδανείου με αποτέλεσμα τόσο οι διασυνδετική όσο και οι βασικές εργαστηριακές διαγνωστικές εξετάσεις να απαιτούν διακομιδές σε άλλα νοσοκομεία. Υπενθυμίζουμε τη σχετική γνωμοδότηση της Ελληνικής Παιδοψυχιατρικής Εταιρίας.

 

Βασίζεται σε μόλις μία οργανική θέση παιδοψυχιάτρου, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις μετακινούνται συνεχόμενα από άλλες δομές, όπως το ΠΓΝΠ και το ΚΥ Αγίου Αλεξίου. Οι συνάδελφοι αναγκάζονται να εφημερεύουν έως και 13-14 φορές το μήνα.

 

Παρότι είναι απόλυτα αναγκαίο και λογικό, δεν έχει ακόμα στελεχωθεί με ειδικευόμενους παιδοψυχιάτρους, οι οποίοι εξακολουθούν να ειδικεύονται στην Ψυχιατρική ενηλίκων του ΠΓΝΠ.

 

Συνεχίζεται η νοσηλεία εφήβων μεταξύ 16-18 ετών, ενώ θα έπρεπε να λειτουργεί ξεχωριστή ειδική δομή.

 

Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του Υπ.Υγείας και της 6ης ΥΠΕ να παρέμβουν άμεσα και να δώσουν λύσεις στα παραπάνω ζητήματα, που είναι καθοριστικά για τη βιωσιμότητα της Κλινικής και την ποιοτική περίθαλψη χιλιάδων παιδιών, σε μια περίοδο όπου η νοσηρότητα στις ευαίσθητες αυτές ηλικίες έχει εκτοξευθεί.

 

Απαιτούμε να σταματήσουν να αγνοούν τις πολλαπλές εκκλήσεις των συναδέλφων, που έφτασαν μέχρι και στις εισαγγελικές αρχές.

 

Απαιτούμε την άμεση ενίσχυση της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής με μόνιμο προσωπικό, σύνταξη οργανογράμματος, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και εξασφάλιση αναγκαίων χώρων που θα εξασφαλίζουν την απαραίτητη διασύνδεση.

Για το Δ.Σ της Ε.Ι.Ν.Α

ο πρόεδρος, Δημήτρης Ζιαζιάς

ο γραμματέας, Στέλιος Τσόχατζης
 
 
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being