Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Χωρίς ενεργό μέτωπο, αλλά παραμένει ο κίνδυνος - Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις

Ηλεία: Χωρίς ενεργό μέτωπο, αλλά παραμέν...

Καλύτερη η εικόνα στα μέτωπα

Χωρίς ενεργό μέτωπο βρίσκεται μετά από ένα και πλέον 24ωρο η φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή το μεσημέρι στην περιοχή Πόρτες στην  Ηλεία.

 Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το βράδυ της Δευτέρας, δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο, ωστόσο ο κίνδυνος της αναζωπύρωσης, παρατείνει την παρουσία των πυροσβεστικών δυνάμεων στην περιοχή. Εξάλλου, η μορφολογία του εδάφους και το υψηλό θερμικό μπορεί ανα πάσα στιγμή να πυροδοτήσει νέες εστίες.

«Η εικόνα που παρουσιάζει απόψε η φωτιά στην Ηλεία είναι καλύτερη», ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Γιαννόπουλος, μεταφέροντας την ενημέρωση που έχει από την Πυροσβεστική.

 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, 52 δασικές πυρκαγιές ξέσπασαν μέχρι τις 18.00 το απόγευμα της Δευτέρας σε όλη την Ελλάδα ενώ σε εξέλιξη είναι προσπάθειες κατάσβεσης σε πολλαπλά μέτωπα. Τα πράγματα δυσκόλεψαν μόλις έπεσε το σκοτάδι καθώς σταμάτησαν να πετούν τα εναέρια μέσα.

Αυξημένη επικινδυνότητα για πυρκαγιές και την Τρίτη

Υπενθυμίζεται ότι η Πολιτική Προστασία είχε χτυπήσει το «καμπανάκι» του κινδύνου σε όλη τη χώρα και με έκτακτες ενημερώσεις της Πυροσβεστικής, καθώς ο βαθμός επικινδυνότητας ήταν στο «4» την Δευτέρα, όπως και Τρίτη, λόγω του συνδυασμού ισχυρών ανέμων και υψηλών θερμοκρασιών.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου για την Τρίτη 5/7, υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος 4 σε Αττική και Κύθηρα, Βοιωτία, Κεντρική και Νότια Εύβοια, Λέσβο, Χίο, Σάμο και Ικαρία και σε Αργολίδα, Κορινθία, Αχαΐα, Ηλεία και Λακωνία.

Επίσης, υψηλός κίνδυνος κατηγορίας 3 υπάρχει σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις