Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πολλοί πιστοί πέρασαν από την εκκλησούλα των Αγίων Αναργύρων που γιόρταζε

Πάτρα: Πολλοί πιστοί πέρασαν από την εκκ...

Απόψε στις 7 στον μεθεόρτιο εσπερινό θα είναι ο Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος

Πολλοί πιστοί πήγαν μέχρι την εκκλησούλα των Αγίων Αναργύρων κοντά στην πλ. Ομονοίας που ανήκει στην ενορία Παντοκράτορος που πανηγύριζε την 1η Ιουλίου για να προσκυνήσουν τη χάρη τους, να ανάψουν το κερί τους και να πάρουν λίγο άρτο αλλά και αγιασμό μιας ήταν πρωτομηνιά.

Το πρωί της Παρασκευής 1η Ιουλίου 2022 στην αρχιερατική Θεία λειτουργία που μετέδωσε και ο «Λύχνος», χοροστάτησε και κήρυξε το Θείο λόγο ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος ενώ το απόγευμα στις 7 στον μεθεόρτιο εσπερινό και την παράκληση θα είναι ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Ο εορτασμός είχε ξεκινήσει από την Πέμπτη το απόγευμα με τον πανηγυρικό εσπερινό όπου προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Πατρών, αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος ενώ ακολούθησε και ιερά αγρυπνία όπου προέστη ο αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Παντελίδης από την ενορία του ι. ναού Αναλήψεως Πατρών. Ακόμα και το μεσημέρι της Παρασκευής παρά τη ζέστη πολλοί ήσαν αυτοί που στάθηκαν στην ουρά για να ανάψουν το κερί τους και να προσκυνήσουν τη χάρη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού που ήταν γιατροί και, σύμφωνα με την παράδοση, παρείχαν αφιλοκερδώς και αναργύρως (δωρεάν) τις υπηρεσίες τους προς τους πάσχοντες.

Επίσης όσοι ήθελαν μπορούσαν εντός του ναού να πάρουν & ένα κομμάτι μπαμπάκι με λαδάκι ως Θείο μύρο από το καντήλι ως ευλογία.

Το γενικό πρόσταγμα της ιεράς πανηγύρεως στο ναό των Αγίων Αναργύρων είχε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Περικλής Ρίπισης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις