Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΟΗΕ: Περίπου 16 εκατ. Ουκρανοί χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια

ΟΗΕ: Περίπου 16 εκατ. Ουκρανοί χρειάζοντ...

Η τραγωδία του πολέμου στην Ουκρανία συνεχίζεται

Περίπου 16 εκατ. Ουκρανοί έχουν ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια και πάνω από 6 εκατομμύρια είναι ακόμα εκτοπισμένοι στο εσωτερικό της χώρας, δήλωσε σήμερα στο Κίεβο η συντονίστρια του ΟΗΕ για ανθρωπιστικά ζητήματα στην εμπόλεμη χώρα.

«Σχεδόν 16 εκατ. άνθρωποι στην Ουκρανία έχουν σήμερα ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια: από νερό, τροφή, υπηρεσίες υγείας», δήλωσε η Οσνάτ Λουμπράνι σε συνέντευξη Τύπου, ενώ ο πόλεμος που ξεκίνησε η Ρωσία μπήκε στον πέμπτο του μήνα.

Πόσοι είναι οι εκτοπισμένοι
«Πάνω από 6 εκατομμύρια άνθρωποι είναι ακόμα εκτοπισμένοι στο εσωτερικό της χώρας. Περίπου 5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν καταφέρει τώρα να επιστρέψουν στα σπίτια τους, αλλά πολλοί γνωρίζουν ότι μπορεί να αναγκαστούν να φύγουν και πάλι», πρόσθεσε η ίδια.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, αυτός ο αριθμός των επιστροφών αφορά τόσο τους ανθρώπους που είναι εκτοπισμένοι στο εσωτερικό της χώρας όσο και αυτούς που επέστρεψαν από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με τη Λουμπράνι, πάνω από 5,3 εκατ. Ουκρανοί έχουν φύγει ως πρόσφυγες στο εξωτερικό.

«Αυτό που γνωρίζουμε, είναι ότι ο αριθμός που έχουμε για σχεδόν 5.000 νεκρούς αμάχους και πάνω από 5.000 τραυματίες είναι μόνο ένα μέρος της τρομακτικής πραγματικότητας», δήλωσε η ίδια.

«Δεν μπορώ να μιλήσω για συγκεκριμένους αριθμούς κατεστραμμένων νοσοκομείων, σχολείων και κατοικιών, αλλά γνωρίζουμε ότι είναι χιλιάδες. Απλώς δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ακόμα τους ακριβείς αριθμούς», δήλωσε η ίδια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις