Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συνάντηση με το Γ. Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Δημήτρη Γαλαμάτη στα Χανιά είχε αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΠΗΝ

Συνάντηση με το Γ. Γ. Ενημέρωσης και Επι...

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου, στο περιθώριο των εργασιών διήμερου εργαστηρίου που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων

Θέματα που άπτονται παγίων αιτημάτων των δημοσιογράφων της περιφέρειας, επαναδιατυπώθηκαν στη διάρκεια συνάντησης που είχαν στα Χανιά με το Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Δημήτρη Γαλαμάτη, ο Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Αντώνης Παπουτσάκης και ο Πρόεδρος του Α΄βάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου Παντελής Χουλάκης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022, στο Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου, στο περιθώριο των εργασιών διήμερου εργαστηρίου που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Ημερησίων  Περιφερειακών  Εφημερίδων (ΣΗΠΕ) υπό την αιγίδα  της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης  και Ενημέρωσης.

Στον κ. Γαλαμάτη τέθηκαν, τα εξής ζητήματα:

* Η διασύνδεση θέσεων εργασίας με τα όποια μέτρα ενίσχυσης και στήριξης των  Περιφερειακών μέσων ενημέρωσης

* Η εφαρμογή της ΚΥΑ δημοσιογράφων στις περιπτώσεις των συναδέλφων μας που απασχολούνται σε γραφεία Τύπου των Δήμων,

καθώς με ευθύνη κυρίως υπηρεσιακών παραγόντων, παρατηρείται

άρνηση εφαρμογής της νομοθεσίας. 

* Η ενίσχυσης της παρουσίας δημοσιογράφων Περιφερειακών Μέσων, μέσω αμεσότερης πρόσβασης στην πληροφορία (όπως διαπιστεύσεις και σε δημοσιογράφους της Περιφέρειας, ένταξή τους στα maillist υπουργείων και Οργανισμών του Δημοσίου και συμμετοχής τους σε αποστολές εξωτερικού).

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΠΗΝ ΣΤΗΝ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΗΠΕ

Στη διάρκεια της ανακοίνωσης των  βασικών συμπερασμάτων και προτάσεων, του διήμερου εργαστηρίου του ΣΗΠΕ, στο Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου στα Χανιά, υπήρξε παρέμβαση της ΕΣΗΕΠΗΝ, δια του Αντιπροέδρου της, Αντώνη Παπουτσάκη.

Ο κ. Παπαουτσάκης μεταξύ άλλων επεσήμανε την σταθερή θέση της Ένωσης Συντακτών για έντιμη συνεργασία  και την ανάγκη ύπαρξης κοινών απόψεων και δράσεων για θέματα που αφορούν στον περιφερειακό τύπο. «Εκδότες και δημοσιογράφοι στην περιφέρεια πρέπει να έχουμε  συγκλίνουσα αντίληψη για το μέλλον του τύπου, γιατί τα ΜΜΕ χρειάζονται τους δημοσιογράφους κι εμείς με τη σειρά μας έχουμε την ανάγκη να παραμείνουν τα μέσα ζωντανά και ισχυρά», ανέφερε ο Αντώνης Παπουτσάκης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις