Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Toυρκικά MME: Συνελήφθη Έλληνας κατάσκοπος-Τι απαντά η Αθήνα

Toυρκικά MME: Συνελήφθη Έλληνας κατάσκοπ...

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πληροφορίες περί σύλληψης ενός ατόμου που διενεργούσε κατασκοπεία εις βάρος της Τουρκίας για λογαριασμό της Ελλάδας.

Νέο διπλωματικό και κατασκοπευτικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι συνελήφθη Έλληνας κατάσκοπος.

 Όπως αναφέρουν, επικαλούμενα πηγές της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ, πρόκειται για έναν άντρα, Έλληνα υπήκοο, με το όνομα Μουχάμεντ Αμάρ Αμπάρα (Mohamed Amar Ampara), ο οποίος συνελήφθη στην Τουρκία και ανακρίνεται. Σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, το άτομο αυτό ταξίδευε στην Τουρκία προσποιούμενος τον επιχειρηματία και συγκέντρωνε πληροφορίες σχετικά με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στα σύνορα, τις οποίες διαβίβαζε στη συνέχεια στην ελληνική ΕΥΠ.

Άλλες πληροφορίες των τουρκικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι διεξήγαγε έρευνες σχετικά με Σύρους πρόσφυγες και για επιχειρηματίες που έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα, ενώ τον κατηγορούν ότι ενεργούσε και για λογαριασμό γκιουλενιστών.

Από την πλευρά της Αθήνας, διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι "η εξαφάνιση του Έλληνα πολίτη Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα είχε δηλωθεί στην Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα πριν από λίγες εβδομάδες.

Έκτοτε, η Ελληνική Πρεσβεία είχε επανειλλημένα και μετά επιτάσεως θέσει το ζήτημα στις τουρκικές αρχές, οι οποίες, όμως, ουδέποτε έδωσαν κάποια απάντηση". Την είδηση επιβεβαιώνει και η "Καθημερινή", η οποία αναφέρει ότι πρόκειται για Έλληνα πολίτη ο οποίος ζει στην Τουρκία και τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί τους τελευταίους μήνες. Είχε, μάλιστα, υπάρξει σχετική ενημέρωση από ελληνικό προξενείο στην Τουρκία.

Η ελληνική πλευρά διαψεύδει ότι ο συγκεκριμένος είχε σχέση με τις ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών. Την υπόθεση παρακολουθεί στενά και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγή:thetoc

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις