Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Καθαρό το ξεχασμένο δείγμα αίματος της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο

Πάτρα: Καθαρό το ξεχασμένο δείγμα αίματο...

Αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα των άλλων νοσοκομείων

Ο έλεγχος τελείωσε. Όλα τα ξεχασμένα δείγματα αίματος της Τζωρτζίνας, που βρέθηκαν στα νοσοκομεία στάλθηκαν για ανάλυση. Μεταξύ αυτών και του Καραμανδανείου. Ιδού τα αποτελέσματα. Κεταμίνη πουθενά. Τα μόνα φάρμακα που βρέθηκαν ήταν αυτά που χορηγούνταν από τους γιατρούς.

Σε κανένα από τα οκτώ φιαλίδια, που η 18η ανακρίτρια είχε ζητήσει να ελεγχθούν για να εξακριβωθεί αν υπήρξε χορήγηση και σε χρόνο προγενέστερο του θανάτου της.

«Ήρθαν τα αποτελέσματα και δείχνουν πως δεν χορηγήθηκε καμία ουσία» είπε ο συνήγορος της 33χρονης, Όθων Παπαδόπουλος.

Πρώτο και πιο κρίσιμο το -ξεχασμένο σε ψυγείο- φιαλίδιο του Καραμανδάνειου. Είναι το δείγμα που πήραν οι γιατροί στις 8 Απριλίου 2021, λίγες ώρες μετά την εισαγωγή της Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο και το πρώτο της επεισόδιο, μέσα στη νύχτα, στο σπίτι, όπως το είχε περιγράψει η Πισπιρίγκου.

Οι γιατροί απεγνωσμένοι δεν μπορούν να βρουν τι έχει και παίρνουν δείγμα αίματος για να κάνουν εξετάσεις. Ένα χρόνο μετά, αυτό το δείγμα που εντοπίζεται ξεχασμένο στο ψυγείο, βγαίνει καθαρό, χωρίς ίχνος κεταμίνης, με τους ειδικούς να διατηρούν μια επιφύλαξη για το αποτέλεσμα.

«Δεν είναι θέμα παλαιότητας, είναι θέμα συντήρησης κανονικά και αν ήταν ορός ή πλάσμα. Δεν έχει να κάνει με την παλαιότητα ως προς τον χρόνο» εξήγησε η ιατροδικαστής, Ελπίδα Σπανουδάκη.

Οι εξετάσεις που βγήκαν μόλις προχτές είναι πεντακάθαρες με την υποσημείωση όμως ότι:

Το αρνητικό αποτέλεσμα δεν υποδηλώνει απαραίτητα και τη μη λήψη κάποιου φαρμάκου ή άλλης χημικής ουσίας. Η μη ανίχνευση της τυχόν ληφθείσας ουσίας μπορεί να οφείλεται σε διάφορα αίτια (το είδος του δείγματος, τη ληφθείσα μικρή δόση, το μεγάλο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τη λήψη της ουσίας ως τη δειγματοληψία, τις συνθήκες δειγματοληψίας και τη διαθέσιμη μεθοδολογία).

Τι βρέθηκε στα φιαλίδια Ωνασείου και Αγλαΐα Κυριακού
Η ομάδα του Νίκου Ράικου εξέτασε και τα φιαλίδια που είχαν φυλαχτεί από το Ωνάσειο και το Αγλαΐα Κυριακού που επίσης δεν βρέθηκε κεταμίνη.

Και στις δύο τοξικολογικές βρέθηκαν μόνο τα φάρμακα που δόθηκαν και περιλήφθηκαν στον ιατρικό φάκελο της Τζωρτζίνας όπως Διαζεπάμη, Μιδαζολάμη και αντιεπιληπτικά.

«Σίγουρα δίνει πληροφορίες ως προς την εγκυρότητα ανεύρεσης της φαρμακευτικής ουσίας αφού διασταυρώνεται με τον ιατρικό φάκελο της μικρής» αναφέρει η ιατροδικαστής.

Τα δείγματα λαμβάνονταν κάθε φορά που το παιδί εμφάνιζε σπασμούς αλλά σε κανένα από αυτά –ούτε καν προπαραμονή και παραμονή του θανάτου- δεν εντοπίστηκε κεταμίνη.

Πώς θα κινηθεί η υπερασπιστική γραμμή
Αυτά τα ευρήματα κλονίζουν τα σενάρια που ήθελαν την Ρούλα Πισπιρίγκου να δηλητηριάζει σταδιακά την 9χρονη κόρη της, προκαλώντας έτσι τα επεισόδια.

«Ακούστηκε ότι όχι μόνο δολοφονήθηκε από την μάνα αλλά και βασανίστηκε σταδιακά με χορήγηση ουσιών. Έχουμε ιστορικό καρδιολογικών επεισοδίων το οποίο δεν μπορεί να αποδοθεί σε εγκληματική ενέργεια και δεν μπορεί να εξηγηθεί» είπε ο Όθων Παπαδόπουλος.

Άγνωστο παραμένει πάντως γιατί ακόμα δεν έχει ζητηθεί και η ανάλυση των τριχών της Τζωρτζίνας που είχαν ληφθεί λίγο πριν οδηγηθεί στην ΜΕΘ Πατρών τον Απρίλιο του 2021.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις