Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Ψάχνουν και οι ξενοδόχοι- Μεγάλη έλλειψη σε μάγειρες και σέρβις

Αχαΐα: Ψάχνουν και οι ξενοδόχοι- Μεγάλη ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Πως θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα;

Η τουριστική σεζόν άνοιξε, ωστόσο το πρόβλημα με την έλλειψη εργατικών χεριών προβληματίζει και τους ξενοδόχους της Αχαΐας. Το προσωπικό δεν είναι επαρκές για να καλύψει σε ικανοποιητικό βαθμό τις ανάγκες καθώς την τελευταία διετία λόγω πανδημίας χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι έκαναν στροφή σε άλλους επαγγελματικούς χώρους.

Μιλώντας στο thebest.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας Δημήτρης Διαμαντόπουλος, επιβεβαιώνει την έλλειψη προσωπικού:  «Το πρόβλημα στα ξενοδοχεία και της Αχαΐας είναι υπαρκτό. Βέβαια το πρόβλημα στην περιοχή είναι μικρότερο από άλλες περιοχές γιατί δεν είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη τουριστικά.  Ο λόγος είναι, ότι εξαιτίας της πανδημίας, τα δυο προηγούμενα χρόνια, οι περισσότεροι που ασχολούνταν με τα τουριστικά επαγγέλματα, προτίμησαν να κάνουν μια άλλη δουλειά, ήταν θέμα επιβίωσης από τη στιγμή που δεν υπήρχε τουριστική κίνηση. Επίσης, πάρα πολλοί έχουν φύγει για το εξωτερικό, ειδικά οι θέσεις στην κουζίνα, γι’ αυτό και υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε μάγειρες αλλά και στο σέρβις γενικότερα. Πάντως, θα ήθελα να τονίσω, ότι δεν συνδέεται η έλλειψη με θέματα μισθοδοσίας ή κακής διαβίωσης των εργαζομένων, όπως παρουσιάζεται. Τουλάχιστον, στις ξενοδοχειακές μονάδες, οι μισθοδοσίες είναι πολύ πιο υψηλές γιατί εμείς δεν έχουμε τις συλλογικές συμβάσεις, έχουμε τις κλαδικές».

Πως θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα; Ο κ. Διαμαντόπουλος, αναφέρει: «Η κάθε ξενοδοχειακή μονάδα, καλείται να αντιμετωπίζει το πρόβλημα μόνη της, ωστόσο να πούμε ότι μέσω του ΟΑΕΔ έχουν γίνει κάποια σεμινάρια τουριστικά για ανέργους και υπάρχει ένα μικρό ενδιαφέρον. Πιστεύω, ότι σιγά σιγά θα το αντιμετωπίσουμε».

Αναφορικά με την τουριστική κίνηση στην Αχαΐα, τονίζει: «Από το τέλος Μαΐου έχει ξεκινήσει να υπάρχει μια μικρή κίνηση στην περιοχή μας. Αλλά υπάρχει πτώση εξαιτίας των ακυρώσεων των Ρώσων, των Ουκρανών και των Λευκορώσων και δεν υπάρχει αύξηση από κάποια άλλη χώρα. Αναμένουμε την ελληνική αγορά Ιούλιο και Αύγουστο, γιατί είναι γνωστό ότι οι Έλληνες δεν πάνε διακοπές τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο.  Πιστεύω ότι δεν θα είναι μια κακή σεζόν αλλά θα είναι περιορισμένη».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις