Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αφιέρωμα της γαλλικής Figaro για τη Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα: "Μια ηρωίδα του ελληνικού πολιτισμού"

Αφιέρωμα της γαλλικής Figaro για τη Μαρί...

Ιδιαίτερα τιμητικό δημοσίευμα για την προσφορά της Μαρίνας Λαπράκη - Πλάκα στον πολιτισμό, από την εφημερίδα Figaro

Εγκωμιαστικό αφιέρωμα στη Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα, που πέθανε τη Δευτέρα σε ηλικία 83 ετών, φιλοξενεί η γαλλική εφημερίδα Figaro.

 "Τίποτα δεν προμήνυε ότι μια Κρητικοπούλα από ένα απομονωμένο χωριό, θα μετατρεπόταν σε μια εμβληματική φιγούρα της αθηναϊκής πολιτιστικής ζωής", γράφει η Γαλλίδα δημοσιογράφος Ιζαμπέλ Σμίτζ .

"Η επιβλητική grande dame "αναχώρησε" σε ηλικία 83 ετών" τη Δευτέρα 13 Ιουνίου, την ώρα που η Ελλάδα γιόρταζε την Πεντηκοστή, "ημέρα του πνεύματος", αργία για όσους εργάζονται σε πνευματικά επαγγέλματα (στην εκπαίδευση, στα μουσεία, στις εφημερίδες).

Στο δημοσίευμα, γίνεται εκτενής αναφορά στην μακρά θητεία της, από το 1992, στο τιμόνι της Εθνικής Πινακοθήκης που κατάφερε να τοποθετήσει στον παγκόσμιο χάρτη της τέχνης.

Ο επίτιμος πρόεδρος του Μουσείου του Λούβρου, Ζαν-Λικ Μαρτινέζ, της αναγνωρίζει πως "ήταν μια ξεχωριστή προσωπικότητα που βλέπουμε μια φορά σε κάθε γενιά. Αντίστοιχη, για τη Γαλλία, του Μισέλ Λακλότ, δημιουργού του Μουσείου Ορσέ και του Grand Louvre. Ανανέωσε πλήρως την Εθνκή Πινακοθήκη της Αθήνας. Μετά την οικονομική κρίση, την στιγμή που όλοι πιστεύαμε πως η Ελλάδα δεν θα τα κατάφερνε, πάλεψε για το μουσείο της και τα κατάφερε περίφημα".

ΠΗΓ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις