Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Σύγχρονες παραγωγικές εγκαταστάσεις Ευρωπαϊκών προδιαγραφών από την ελληνική γαλακτοβιομηχανία La Farm Α.Ε.

Σύγχρονες παραγωγικές εγκαταστάσεις Ευρω...

Βρίσκονται 6 χιλιόμετρα έξω από την πόλη των Τρικάλων

Οι σύγχρονες παραγωγικές εγκαταστάσεις της ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας La Farm Α.Ε. βρίσκονται μόλις 6 χιλιόμετρα έξω από την πόλη των Τρικάλων, εκεί από όπου ξεκίνησε και η παραδοσιακή οικογενειακή επιχείρηση το 1960.

Ο εκσυγχρονισμός του εργοστασίου παραγωγής και οι επενδύσεις στις εγκαταστάσεις της La Farm Α.Ε. ξεκίνησαν το 2007 με την κατασκευή του συσκευαστηρίου σε συνολική έκταση 25.000 τ.μ., ενώ σήμερα, ύστερα από 15 χρόνια, οι εγκαταστάσεις έχουν ξεπεράσει τα 75.000 τ.μ. διαθέτοντας 3 γραμμές παραγωγής φέτας και 11 γραμμές συσκευασίας.

Οι παραγωγικές εγκαταστάσεις της La Farm A.E. είναι απόλυτα σύγχρονες, βάσει των Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, πρότυπο για την ελληνική βιομηχανία. Διαθέτουν πλήρως αυτοματοποιημένες διαδικασίες κατέχοντας υψηλό τεχνολογικό επίπεδο υποδομών και εξοπλισμού, με το 55% των μηχανημάτων της να έχει ενταχθεί την τελευταία τριετία, κατά την οποία η εταιρεία ολοκλήρωσε το σχέδιο επενδύσεων, ύψους 19 εκατομμυρίων ευρώ.

Μέσα από το σχέδιο επενδύσεων, η La Farm Α.Ε., προχώρησε σε επέκταση των εγκαταστάσεων της, όπως την ανέγερση νέων αποθηκευτικών χώρων και ψυγείων έκτασης 12.000 τ.μ., τη δημιουργία νέου συσκευαστηρίου, τη δημιουργία τριών (3) νέων γραμμών συσκευασίας και την ανακαίνιση των γραφείων της εταιρείας. Επιπροσθέτως, οι επενδύσεις της εταιρείας κινήθηκαν και στον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, όπως την αγορά της αυτόματης γραμμής μεταφοράς εμπορευμάτων εντός μονάδας, την προσθήκη τριών (3) νέων κοπτικών μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας και την απόκτηση τριών (3) μηχανών συσκευασίας και τριών (3) εκτυπωτών ετικετών. Τέλος, μέσα στο σχέδιο των επενδύσεων της La Farm Α.Ε. προστέθηκαν τέσσερα (4) νέα Φορτηγά ΙΧ (ΦΙΧ) για τη μεταφορά του γάλακτος και δύο (2) νέα λεωφορεία για τη μεταφορά του προσωπικού από και προς το χώρο εργασίας τους.

Χάρις τη λειτουργία των νέων μηχανημάτων παραγωγής και συσκευασίας, η La Farm Α.Ε. έχει τη δυνατότητα να παράγει πάνω από 100.000 κιλά φέτας ανά ημέρα, ενώ τα συστήματα διασφάλισης ποιότητας και ελέγχου καθιστούν το τελικό προϊόν πλήρως ελεγμένο για τυχόν λάθη της παραγωγής.

Η παραγωγική διαδικασία για την εμπορία της Φέτας ΠΟΠ ξεκινά με τη συλλογή του γάλακτος, η οποία πραγματοποιείται σε καθημερινή βάση με το σύνολο των συνεργαζόμενων κτηνοτρόφων να ξεπερνά τους 2.000. Μετά την εισκόμιση του γάλακτος, συνεχίζεται με τη διαδικασία της παραγωγής Φέτας ΠΟΠ, με το παραγόμενο προϊόν να μεταφέρεται σε ειδικούς χώρους αποθήκευσης και ωρίμανσης δύο μηνών όπως προβλέπεται από το νόμο. Με το πέρας των 2 μηνών τα προϊόντα συσκευάζονται και καταλήγουν στα ράφια των μεγαλύτερων Super Markets της Ευρώπης και άλλων χωρών.

Δικαίως, η αμιγώς ελληνική γαλακτοβιομηχανία La Farm Α.Ε. κατέχει ηγετική θέση στην Ευρωπαϊκή και εγχώρια αγορά για την εμπορία της Φέτας ΠΟΠ, καθώς μέσω της συνεχούς επενδυτικής της δραστηριότητας και την προσθήκη νέου, υψηλού επιπέδου τεχνολογικού εξοπλισμού, παρέχει στον τελικό καταναλωτή ένα άρτιο προϊόν, πιστοποιημένο και ελεγμένο από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Περισσότερες πληροφορίες για τη La Farm θα βρείτε στα παρακάτω μέσα:

Website: www.lafarm.gr | Facebook: @LAFarmAE | Instagram: lafarmgr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά