Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Στο 11,3% ο πληθωρισμός τον Μάιο! Αυξήσεις σοκ σε φυσικό αέριο, ρεύμα, πετρέλαιο και βενζίνη

Στο 11,3% ο πληθωρισμός τον Μάιο! Αυξήσε...

Τον προηγούμενο μήνα, ο πληθωρισμός ήταν στο 10,2%

Νέο άλμα για τον πληθωρισμό τον Μάιο ο οποίος σκαρφάλωσε στο 11.3% σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Τον προηγούμενο μήνα, ο πληθωρισμός ήταν στο 10,2%. Το νέο άλμα του αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για τα τελευταία 28 χρόνια.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή για τoν Μάιο διαμορφώθηκε στο 11,3%, που είναι 1,1 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από τον Απρίλιο που είχε διαμορφωθεί στο 10,2%.

Σημαντική είναι η αύξηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή τον Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο, που οι τιμές αυξήθηκαν κατά 0,7 %, κάτι που δείχνει μία μικρή ανάσχεση της ακρίβειας, αφού η αντίστοιχη αύξηση του Απριλίου σε σχέση με τον Μάρτιο ήταν 2,1%.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις εντοπίζονται στο φυσικό αέριο με 172,7%, στο ηλεκτρικό ρεύμα με 80,2% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, το πετρέλαιο θέρμανσης με 65,1%, στα καύσιμα με 36,6%, στα λαχανικά με 13% και έλαια – λίπη με 23,2%, γαλακτοκομικά – αυγά 14,1%.

Τέλος σημαντική αύξηση παρουσιάζουν οι τιμές στις μεταφορές με αεροπλάνο και πλοίο που είναι πάνω 22,8% και 17,7% αντίστοιχα.   

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις