Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η 11χρονη Μαρία από τη Ροδοδάφνη, η καραντίνα στο βυθό και το βραβείο!- Μιλάει στο thebest.gr για τη ζωγραφιά

Η 11χρονη Μαρία από τη Ροδοδάφνη, η καρα...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Όταν ένα όστρακο κάνει webex, μία γοργόνα βγάζει βόλτα το ψάρι της, μια άλλη στέλνει sms με έναν αστερία για να βγει έξω και ένας ξιφίας ρίχνει… πρόστιμο

Η Μαρία Κωνσταντίνου, από την Ροδοδάφνη Αιγιαλείας, είναι μαθήτρια της πέμπτης τάξης στο δημοτικό σχολείου Αβύθου και κατάφερε να βραβευτεί, σε εκδήλωση της Αντικαρκινικής εταιρείας,  στο διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Η ζωή με τον κορονοϊό στο σπίτι και στο σχολείο», δείχνοντας πως οι γοργόνες μπορεί να πέρασαν την καραντίνα στον φανταστικό βυθό τους.

Η Μαρία περιέγραψε πώς εμπνεύστηκε τη ζωγραφιά και όπως «εξομολογήθηκε» ρίσκαρε παίρνοντας  την απόφαση να φτιάξει γοργόνες στο βυθό.

Αχαΐα: Βραβεία από την Αντικαρκινική Εταιρία στις καλύτερες ζωγραφιές των μαθητών- Πώς βίωσαν την πανδημία - ΦΩΤΟ

«Σκέφτηκα ότι αν υπήρχαν γοργόνες, θα πέρναγαν την ώρα τους όπως και εμείς.  Σκέφτηκα ότι ο κορωνοϊός μπορεί να υπάρχει και σε αυτόν τον φανταστικό κόσμο. Επίσης μου αρέσει πολύ ο βυθός και κάπως έτσι θέλησα να τον ζωγραφήσω» λέει.

‘Όπως εξηγεί, «στη ζωγραφιά βλέπουμε ότι ο κορωνοϊός και η καραντίνα μπορεί να υπάρχουν παντού  Βλέπουμε λοιπόν μία γοργόνα μέσα σε ένα όστρακο που κάνει webex, όπως εμείς, μία άλλη βγάζει βόλτα το ψάρι της όπως εμείς βγάζαμε βόλτα τα σκυλάκια μας αφού πρώτα είχαμε στείλει μήνυμα. Μία άλλη γοργόνα στέλνει sms για να βγει έξω όμως δεν στέλνει μήνυμα από ένα κινητό αλλά από έναν αστερία, αυτό είναι το δικό της κινητό. Έφταιξα και έναν ξιφία που είναι αστυνομικός. Είπα να είναι ο αστυνομικός ξιφίας για να μπορεί να δίνει πρόστιμα και να γαντζώνει τους κλέφτες όταν τους βρίσκει.Στη ζωγραφιά μου έφτιαξα και ένα νοσοκομείο και ένα αστυνομικό τμήμα, στις γωνίες. Έφτιαξα και ένα κυματιστό δρόμο με φύκια».

 

Όπως αναφέρει, «δεν περίμενα να βραβευτεί η ζωγραφιά μου γιατί σκεφτόμουν ότι και τα υπόλοιπα παιδιά θα έχουν φτιάξει πολύ ωραίες ζωγραφιές με φαντασία. Ρίσκαρα που αποφάσισα να ζωγραφίσω τον βυθό. Ήθελα όμως να φτιάξω αυτό που εμπνεύστηκα.  Νομίζω βραβεύτηκε η ζωγραφιά επειδή δεν ήταν συνηθισμένη».

«Μου αρέσει να ζωγραφίζω, ξεκίνησα βλέποντας την αδελφή μου. Φτιάχνουμε και οι δύο πίνακες. Μου αρέσει να ζωγραφίζω και σε πέτρες. Ίσως ξανά πάω σε διαγωνισμό» καταλήγει η Μαρία.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την δέσμευση του κ. Μπονάνου, η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει την έκδοση λευκώματος που θα επιμεληθεί το Παράρτημα Πάτρας της Αντικαρκινικής, το οποίο θα περιλαμβάνει τα έργα όλων ανεξαιρέτως των μαθητών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις