Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μετάλλαξη Όμικρον 2: Έξι νέα κρούσματα της υποπαραλλαγής BA.5 - Που εντοπίστηκαν

Μετάλλαξη Όμικρον 2: Έξι νέα κρούσματα τ...

Αυξήθηκαν τα κρούσματα με την ΒΑ.2 της μετάλλαξης Ομικρον

Απομονώθηκαν ακόμα έξι κρούσματα του στελέχους ΒΑ.5 της μετάλλαξης Ομικρον, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Όλα τα δείγματα ήταν από τις Περιφέρειες Κρήτης και Αττικής.

Ειδικότερα, σήμερα, Πέμπτη 2 Ιουνίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η γονιδιωματική ανάλυση από 236 δείγματα που έχουν επιλεγεί τυχαιοποιημένα ή στοχευμένα και αφορούν στην περίοδο 02 Μαΐου 2022 έως 29 Μαΐου 2022. Από όλα τα δείγματα απομονώθηκε στέλεχος Omicron (B.1.1.529). Διακόσια είκοσι δύο από τα 236 δείγματα με στέλεχος Omicron αφορούσαν στο στέλεχος ΒΑ.2 (94%, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 79%), ενώ απομονώθηκε σε έξι δείγματα το στέλεχος ΒΑ.4 (3 από Περιφέρεια Κρήτης και 3 από Περιφέρεια Αττικής) και σε έξι δείγματα το στέλεχος ΒΑ.5 (5 από Περιφέρεια Κρήτης και ένα από Περιφέρεια Αττικής). Η διερεύνηση είναι σε εξέλιξη.

Από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2 μέχρι σήμερα έχουν απομονωθεί 28 διαφορετικά στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος/υπό διερεύνηση/υπό παρακολούθηση ή άλλα στελέχη ενδιαφέροντος του ιού SARS CoV-2 από 55.548 αλληλουχηθέντα δείγματα (54.825 προερχόμενα από εγχώρια κρούσματα και 723 από εισαγόμενα).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις