Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η εορτή της Αναλήψεως την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022 - Πανηγυρίζει ο ιερός ναός στο Ψαροφάι

Η εορτή της Αναλήψεως την Πέμπτη 2 Ιουνί...

Το πρωί της Πέμπτης στη Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος

Η μεγάλη δεσποτική εορτή της Ανάληψης του Κυρίου τιμάται από την εκκλησία μας στις 2 Ιουνίου 2022 και συνάμα τελειώνει το «Χριστός Ανέστη» για φέτος.

Στην Πάτρα επίκεντρο του εορτασμού αποτελεί ο ομώνυμος ιερός ναός στο Ψαροφάι όπου ήδη από τις 11 το πρωί της Τετάρτης 1/6 έγινε η έξοδος της ιεράς εικόνας και ξεκίνησε το προσκύνημα από τους πιστούς. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τον πανηγυρικό εσπερινό μετά αρτοκλασίας που ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου ενώ στις 10 το βράδυ θα ακολουθήσει ιερά αγρυπνία όπου θα προεξάρχει ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος.

Ανήμερα της εορτής, την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022 το πρωί στην πανηγυρική, αρχιερατική Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει και θα κηρύξει το Θείο λόγο ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ενώ στις 6.30 το απόγευμα στον μεθεόρτιο εσπερινό θα είναι και πάλι ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος. Ο εορτασμός θα ολοκληρωθεί με τη λιτάνευση της εικόνας της Αναλήψεως στους γύρω δρόμους.

Όπως προείπαμε, πρόκειται για δεσποτική εορτή. Σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση, την ημέρα αυτή συμπληρώνονται σαράντα ημέρες από την Ανάσταση του Κυρίου.

Η παραμονή της Αναλήψεως 2022, η 1η Ιουνίου, είναι & η τελευταία ημέρα της Πασχαλινής περιόδου. Με την Ανάληψη του Κυρίου, που γιορτάζει η εκκλησία στις 2 Ιουνίου, κλείνει για φέτος η όμορφη, χαρμόσυνη περίοδος που ο χαιρετισμός κάθε Χριστιανού ήταν το «Χριστός Ανέστη» και η απάντηση το «Αληθώς Ανέστη».

Η Ανάληψη αναφέρεται στην ανάβαση του Χριστού στους ουρανούς και θεωρείται στην εκκλησιαστική παράδοση ως η ολοκλήρωση της αποστολής του Κυρίου Ιησού Χριστού επί της Γης.

Η φωτ. έχει credit EUROKINISSI/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις