Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μπονάνος για δρόμο Ρίου: «Τα έργα τελειώνουν, αύριο θα γίνει η ασφαλτόστρωση»

Μπονάνος για δρόμο Ρίου: «Τα έργα τελειώ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Τι γίνεται με την ολική ανάπλαση της παράκτιας ζώνης

Ολοκληρώνονται την Πέμπτη οι εργασίες για την αποκατάσταση του δρόμου της παραλιακής του Ρίου, που υπέστη ζημιές στην τελευταία σφοδρή κακοκαιρία που «χτύπησε» την περιοχή, τον Νοέμβριο. Πρόκειται για την οδό Ελευθερίας, από το ύψος της οδού 28ης Οκτωβρίου μέχρι και την στροφή που ξεκινά η οδός Παπανδρέου στον Άγιο Βασίλειο.

Για την ολοκλήρωση του έργου, μίλησε στο thebest.gr, ο  Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος:  «Τα έργα τελειώνουν, αύριο Πέμπτη θα γίνει η ασφαλτόστρωση. Επανορθώσαμε τον δρόμο στην οδό Ελευθερίας, από το ύψος της οδού 28ης Οκτωβρίου μέχρι και την στροφή που ξεκινά η οδός Παπανδρέου στον Άγιο Βασίλειο, με πρωτοβουλία της πολιτικής προστασίας σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων και πλέον αύριο με την ασφαλτόστρωση θα είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε έναν δρόμο προς χρήση των επισκεπτών, των κατοίκων και των επαγγελματιών. Μια επανόρθωση η οποία έγινε ταχύτατα, αξιόπιστα ώστε να μπορεί να αντέξει ο δρόμος και φυσικά αν δούμε πως ήταν πριν που θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο και δούμε τώρα το έργο που επιτελέσαμε, ο καθένας καταλαβαίνει ότι δεν έχει καμία σχέση με την θλίψη που προκαλούσε ο δρόμος από τις ζημιές που είχε υποστεί από τις φυσικές καταστροφές. Αυτή τη στιγμή, μπορούμε να πούμε, ότι είναι ένα δείγμα ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι στα καλύτερά της, μπορεί κάλλιστα ενώνοντας δυνάμεις να κάνει τέτοια έργα, τα οποία εάν τα πηγαίναμε με τους δημοσιονομικούς κανόνες θα ήταν και κοστοβόρα αλλά και σε χρονικό διάστημα πολύ μεγαλύτερο».

Σε ό, τι αφορά, την ολική ανάπλαση της παράκτιας ζώνης Ρίου- Αγίου Βασιλείου και την μελέτη που έχει κατατεθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Μπονάνος, επεσήμανε:  «Η επανόρθωση που έγινε δεν αναιρεί την συνολική ανάπλαση που περιμένουμε από την εφαρμογή της μελέτης που έχουμε καταθέσει ως Περιφέρεια δηλαδή τα περίφημα 14εκ. ευρώ, για τα οποία περιμένουμε την απόφαση του πρωθυπουργού και παραμένουμε αισιόδοξοι γι’ αυτό».

Να θυμίσουμε ότι είναι μία μελέτη η οποία δεν αφορά μόνο αποκατάσταση του οδοστρώματος ή ανάπλασης της περιοχής αλλά πρόκειται για μελέτη προστασίας όλης της παραλιακής ζώνης προκειμένου να μπορέσει η περιοχή να μην υποστεί ανάλογες καταστροφές από καιρικές συνθήκες.   

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις