Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Πολύεδρο: Τιμητική εκδήλωση για τον Γιώργο Τσιρώνη

Πολύεδρο: Τιμητική εκδήλωση για τον Γιώργο Τσιρώνη

Την Παρασκευή 27 Μαΐου

Τιμητική εκδήλωση για τον ποιητή Γιώργο Τσιρώνη, με αφορμή δύο βιβλία του που εκδόθηκαν πρόσφατα από τις εκδόσεις Μανδραγόρας.  Η εκδήλωση θα γίνει στον κήπο του ΠΟΛΥΕΔΡΟΥ την Παρασκευή 27 Μαϊου στις 8 μμ , με πρωτοβουλία των φίλων και της οικογένειάς του. Τα βιβλία που εκδόθηκαν με την επιμέλεια του Σωκράτη Λ. Σκαρτσή είναι «Η Ζωή της Ποίησης» και «Πεζούλια».

Για τον άνθρωπο και το έργο του θα μιλήσουν οι φίλοι του:                                                    

Σωκράτης Λ.Σκαρτσής, Σωτήρης Βαρνάβας, Στέλιος Μαφρέδας, Γιώργος Μπισμπίκης,  Αλέξανδρος Φωσταίνης, Βασίλειος Χριστόπουλος

Ο Γιώργος Τσιρώνης (1960-2021) γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε νομικά, έκανε ,μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία και στράφηκε στον δικαστικό κλάδο. Παντρεύτηκε και εγκαταστάθηκε στην Πάτρα, όπου κατέληξε υπηρετώντας ως εισαγγελέας εφετών. Πραγματοποίησε μια ζωή ποιότητας και αγάπης, αναπτυσσόμενη με αυτομελέτη και πλατιά ουσιαστική καλλιέργεια, και εκδηλούμενη ενιαία σε όλες τις όψεις και υποχρεώσεις της, με βασικό χαρακτηριστικό την καθαρότητα του ήθους του, με κέντρο ζωής το σπίτι του και πηγή της πνευματικότητάς του την πρωτογενή επαφή με τον άνθρωπο και τα πράγματα. Η ζωή του κορυφώθηκε στο έργο της ποίησης, που η γλώσσα της τράφηκε στην ουσία της από τη βιωματική γλωσσική σπουδή στο δημοτικό τραγούδι και τον Σολωμό. Παρήγαγε εκατοντάδες ποιήματα μια συνεχώς εξελισσόμενης ποιότητας και λίγα μικρά πεζά. Έκανε λίγες μόνο λογοτεχνικές δημοσιεύσεις και εξέδωσε δυο ποιητικά βιβλία: Αφιερώσεις(2009), Εκδόσεις Πολύεδρο και  Κι όμως η ποίηση (2010), Εκδόσεις Γαβριηλίδη. Ήταν μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του 37ου Συμποσίου Ποίησης στην Πάτρα (2018).

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture