Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι Πατρινοί «ξεχύθηκαν» στα παραλιακά και άφησαν έρημη τη Ρήγα Φεραίου

Οι Πατρινοί «ξεχύθηκαν» στα παραλιακά κα...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Είναι μία εικόνα που ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί με γυμνό μάτι.

Έρημη είναι από την Παρασκευή η Ρήγα Φεραίου και τα καταστήματα της. Ο καλός καιρός αλλά και η έλλειψη χρημάτων και τα μειωμένα εισοδήματα - και λόγω ενεργειακής κρίσης- απομάκρυναν από το κέντρο τους Πατρινούς που αναζήτησαν ανάσες δροσιάς σε παραλιακές περιοχές όπως είναι το Ρίο και τα Βραχνέικα.

Είναι μία εικόνα που ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί με γυμνό μάτι.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, Τάσος Γιατράς, «ο κόσμος προτίμησε τα παραλιακά καταστήματα ενώ ο κόσμος που βγαίνει δεν είναι τόσος ώστε να γεμίσει όλα τα μαγαζιά και τα παραλιακά και του κέντρου. Η ενεργειακή κρίση έχει αναγκάσει πολλούς να μειώσουν τις εξόδους και  να περιορίσουν την κατανάλωση. Ο κόσμος επιλέγει πού θα διασκεδάσει μία συγκεκριμένη στιγμή της ημέρας ή της εβδομάδας, είτε τη μέρα είτε το βράδυ. Τα παραλιακά καταστήματα που είχαν ξαπλώστρες γέμισαν κόσμο και αυτό δεν είναι κάτι που μας έκανε εντύπωση.

Για την καλοκαιρινή περίοδο υπάρχει μία αισιοδοξία και λόγω άρσης υγειονομικών- περιοριστικών  μέτρων. Οι αυξήσεις στο ρεύμα όμως είναι το μεγάλο πρόβλημα για τον κλάδο μας όπως και η αύξηση στις τιμές των προϊόντων και συγκεκριμένα των πρώτων υλών. Μη ξεχνάμε ότι στην πόλη μας και στην εστίαση το ρεύμα κοστίζει όσο και το φυσικό αέριο. Η κατάσταση στην εστίαση σε σχέση με τα κόστη που έχει επωμιστεί είναι χειρότερη από αυτή του lockdown».

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο επιχειρηματίας Σπύρος Στεργίου, «είναι γεγονός ότι ο κόσμος έχει εγκαταλείψει την πόλη ενώ έχει ξεκινήσει και τα μπάνια. Μάλιστα φέτος έχουν ξεχυθεί στις παραλίες νωρίτερα από άλλες χρονιές. Αυτό το μήνα υπήρξε μεγάλη κινητικότητα στα παραλιακά μαγαζιά. Η αύξηση προσδιορίζεται από τις καθημερινές κι εκεί η αύξηση φτάνει το 30-40%».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις