Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τι θα γίνει με τις μέδουσες το καλοκαίρι; O ιχθυολόγος Σπύρος Σπυρόπουλος μιλάει στο thebest

Πάτρα: Τι θα γίνει με τις μέδουσες το κα...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

O ιχθυολόγος και Γενικός Γραμματέας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας Σπύρος Σπυρόπουλος, μιλώντας στο thebest.gr εμφανίζεται καθησυχαστικός προς το παρόν

Αναφορές για την εμφάνιση μωβ μεδουσών σε θάλασσες του Αιγαίου προκαλούν ανησυχία και στους Πατρινούς για το πώς θα εξελιχθεί το καλοκαίρι και για το ενδεχόμενο να «χαλάσουν» τα μπάνια τους, όπως συνέβη πολύ έντονα τα καλοκαίρι του 2017, όπου Κορινθιακός και Πατραϊκός γέμισαν μέδουσες.

O ιχθυολόγος και Γενικός Γραμματέας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας Σπύρος Σπυρόπουλος, μιλώντας στο thebest.gr εμφανίζεται καθησυχαστικός προς το παρόν.

«Το φαινόμενο θέλει παρακολούθηση για να δούμε πώς θα εξελιχθεί γιατί είναι ακόμα νωρίς. Μέχρι στιγμής μωβ μέδουσες έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο Αιγαίο. Είναι το ίδιο είδος που είχε εμφανιστεί στον Κορινθιακό πριν 5 χρόνια. Δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά κάτι παραπάνω αυτή τη στιγμή. Ωστόσο εκτιμώ ότι το φαινόμενο γενικά δεν θα έχει την έκταση που είχε το 2017. Ούτως η άλλως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει θέμα από την πλευρά του Κορινθιακού ή του Ιονίου. Πώς θα εξελιχθεί θα το δούμε στη συνέχεια».

 Ο κ. Σπυρόπουλος υπενθυμίζει ότι «υπάρχει μια περιοδικότητα στο φαινόμενο. Εμφανίζεται κάθε τρία, τέσσερα χρόνια συνήθως, κυρίως τον Αύγουστο αλλά σε μικρότερη έκταση απ΄ αυτή του 2017. Πάντα υπάρχουν μέδουσες και πάντα εμφανίζονται. Το ζήτημα είναι πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο. Παίζουν ρόλο οι θερμοκρασίες, τα θαλάσσια ρεύματα αλλά σίγουρα δεν θα έχει την έκταση που είχε πριν μια πενταετία. Είναι πολύ νωρίς ακόμα και τώρα δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας και δεν χρειάζεται να φοβάται ο κόσμος, ειδικά στην περιοχή μας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις