Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πώς φτάσαμε στη φωτιά της Αγυιάς - Οι ευθύνες και ο φόβος για τραγωδία- «Εάν χθες φυσούσε, δε ξέρω τι θα γινόταν»- ΦΩΤΟ

Πάτρα: Πώς φτάσαμε στη φωτιά της Αγυιάς ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

υπό κατάλληλες συνθήκες η φωτιά θα μπορούσε να απειλήσει σπίτια και κατοίκους.

Αναμενόμενες ήταν για τους κατοίκους της περιοχής οι απίστευτες εικόνες της χθεσινής πυρκαγιάς στην Αγυιά.

Πάτρα: Στο αυτόφωρο ο άνδρας που συνελήφθη για την φωτιά στην Αγυιά

Η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής σε οικοπεδική περιοχή με καλαμιές, κοντά στις γραμμές του ΟΣΕ κάτω από την πλατεία Κύπρου στο ύψος του Σταδίου της Παναχαϊκής, προκάλεσε πανικό, ωστόσο οι κάτοικοι φοβόντουσαν ότι νωρίς ή αργά θα συνέβαινε καθώς το σημείο είναι μόνιμα μία ζούγκλα από χορτάρια και σκουπίδια.

Κάνουν μάλιστα το… σταυρό τους, καθώς εκτιμούν ότι υπό κατάλληλες συνθήκες η φωτιά θα μπορούσε να απειλήσει σπίτια και κατοίκους.

«Μένω κοντά στις γραμμές, κάτω από την Παναχαϊκή, σε ένα συγκρότημα στην οδό Λευκωσίας, δίπλα από το σημείο που ξέσπασε η φωτιά. Αυτό που συνέβη χθες ήταν απόλυτα αναμενόμενο καθώς η περιοχή είναι παρατημένη με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μία ζούγκλα» λέει στο thebest.gr κάτοικος της περιοχής.

Όπως εξηγεί, «το σημείο κάτω από τη στάση του προαστιακού είναι ακριβώς αυτό, μία ζούγκλα στην οποία θα βρεις ό,τι μπορείς να φανταστείς. Είναι μία κατάσταση που επικρατεί εδώ και χρόνια.

Γι αυτό το κομμάτι στον Πελεκάνο στο οποίο μένουμε έχουν γίνει πολλά τηλέφωνα. Και αυτό που συμβαίνει στις γραμμές, η βρωμιά, η σαβούρα που υπάρχει, είναι κάτι ασύλληπτο.  Η προέκταση της πλατείας που είναι κάτω από την Παναχαϊκή είναι ένα κομμάτι όπου το μισό ανήκει στον ΟΣΕ και το άλλο μισό και ιδιώτη. Μέχρι και Στην παραλία υπάρχει ένα χάος. Εάν χθες φυσούσε, δε ξέρω τι θα γινόταν. Όλο το κομμάτι από την οδό πέντε πηγαδίων μέχρι τις γραμμές είναι απελπιστικό. Κόβαμε μόνοι μας χόρτα για να μπορέσουμε να παρκάρουμε. Η κατάσταση είναι τέτοια που μπορεί να πιάσουν φωτιά ακόμα και οι γραμμές. Όλοι μας έχουμε πάρει τηλέφωνο το Δήμο και τον ΟΣΕ και η ευθύνη γίνεται μπαλάκι από τον έναν στον άλλον».

Μιλώντας  στο thebest.gr, o Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Πρασίνου και Κοιμητηρίων, Μιχαήλ Αναστασίου τονίζει ότι  «γι΄ αυτό που ζήσαμε χθες, ευθύνεται η σημερινή και η προηγούμενη κυβέρνηση που δεν έχει προχωρήσει σε προσλήψεις οι οποίες είναι χρόνιο αίτημα του Δήμου Πατρέων. Χρειάζεται προσωπικό στην υπηρεσία πρασίνου το οποίο εάν υπήρχε θα είχε καθαριστεί και αυτό το οικόπεδο. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 17 άτομα από τα οποία κάποια είναι στα όρια συνταξιοδότησής. Δεν προλαβαίνουμε να κόβουμε τα χόρτα και τα καλάμια που βγαίνουν σε όλη την Πάτρα. Ένα κομμάτι από αυτό που κάηκε ανήκει στο Δήμο, οι εργαζόμενοι παλεύουν με νύχια και με δόντια να κάνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα στον καθαρισμό όμως δεν είναι εύκολο, δεν γίνεται με τόσο λίγο προσωπικό. Επιπλέον πόσο μπορούν να δουλέψουν άνθρωποι που είναι στα όρια συνταξιοδότησης; Παρά τις δυσκολίες θα δώσουμε τον αγώνα μας να προλάβουμε και να μην έχουμε άλλο τέτοιο συμβάν. Ποιος θα καθορίσει ποιες περιοχές έχουν προτεραιότητα; Θα έπρεπε να έχουμε τόσο προσωπικό ώστε να έχουν καθαριστεί τα πάντα».

Από την πλευρά του ο Χρήστος Οικονόμου, προϊστάμενος του ΟΣΕ Πάτρας, αναφέρει στο thebest.gr, «η χθεσινή φωτιά δε ξέσπασε δε δικό μας χώρο για τον οποίο έχουμε την ευθύνη. Κάθε χρόνο φροντίζουμε να έχουμε εργολαβίες έτσι ώστε να καθαρίζουμε τα χόρτα στις σιδηροδρομικές γραμμές. Έχουμε και μηχάνημα για να καθαρίζουμε τις επικίνδυνες περιοχές. Η προηγούμενη εργολαβία στα τέλη του Μαρτίου και τώρα είμαστε στη διαδικασία να έχουμε μία νέα ενόψει καλοκαιριού. Παράλληλα με το προσωπικό μας κάνουμε ό,τι μπορούμε, κάθε χρόνο κόβουμε χόρτα ειδικά σε περιοχές που υπάρχουν οικισμοί».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις