Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών για το Χαμόγελο του Παιδιού

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών για...

Ζητά την απόσυρση διατάξεων και την ενίσχυσή του

H Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών, στην υπ΄αριθ. 203/19.5.2022 συνεδρίασή της, αποφάσισε, όπως αναφέρει "ομόφωνα να ζητήσει την άμεση απόσυρση των επίμαχων διατάξεων και την προστασία και ενίσχυση του Χαμόγελου του Παιδιού στο σημαντικό κοινωνικό έργο που προσφέρει.

Με την κοινή υπουργική απόφαση 40494/3.5.2022 (ΦΕΚ Β' 2302/11-05-2022) και τον νόμο 4921/2022 (άρθρο 67) αναφορικά με τους όρους λειτουργίας φορέων κοινωνικής προστασίας και σχετικές κυρώσεις που προβλέπονται σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης, όπως είναι η ποινή φυλάκισης κατ' ελάχιστον ενός έτους, η παύση του διοικητικού συμβουλίου και υπέρογκα πρόστιμα, κινδυνεύουν να κλείσουν τρία σπίτια φιλοξενίας ανηλίκων του Χαμόγελου του Παιδιού. Από τις διατάξεις αυτές εξαιρούνται τα δημόσια και εκκλησιαστικά ιδρύματα.

Στην προκειμένη περίπτωση το Χαμόγελο αντιμετωπίζεται από την Πολιτεία ως ιδιωτικό Ίδρυμα, παραβλέποντας τη σημαντικότατη προσφορά του, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, στην πρόληψη και προστασία της νεολαίας από εκμετάλλευση και κακοποίηση.
Ελάχιστοι φορείς είναι τόσο καταξιωμένοι όσο το Χαμόγελο του Παιδιού, με αναγνώριση εντός και εκτός των συνόρων. Το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει στενούς δεσμούς με το Χαμόγελο έχοντας υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας μαζί του κι έχοντας αναγορεύσει τον ιδρυτή του κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις