Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ουκρανία: Σήκωσαν για πρώτη φορά το «κόκκινο τηλέφωνο» ΗΠΑ, Ρωσία

Ουκρανία: Σήκωσαν για πρώτη φορά το «κόκ...

Συνομιλία Γκερασίμοφ-Μίλεϊ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν για πρώτη φορά οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων Ενόπλων Δυνάμεων Ηνωμένων Πολιτειών και Ρωσίας, Βαλέρι Γκερασίμοφ και Μαρκ Μίλεϊ αντίστοιχα, ενόσω ο πόλεμος στην Ουκρανία διανύει την 85η ημέρα και μαίνεται η ρωσική μάχη στο Ντονμπάς.

Τη σχετική πληροφορία μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, αναφέροντας ότι συζητήθηκαν θέματα «αμοιβαίου ενδιαφέροντος», συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας.

Η συνομιλία Γκερασίμοφ-Μίλεϊ ήλθε έξι ημέρες κατόπιν της πρώτης τηλεφωνικής επικοινωνίας των υπουργών Άμυνας Ηνωμένων Πολιτειών και Ρωσίας, Λόιντ Όστιν και Σεργκέι Σοϊγκού αντίστοιχα, από την έναρξη του πολέμου.

Στην επικοινωνία του με τον Σεργκέι Σοϊγκού, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας είχε καλέσει σε άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, τονίζοντας τη σημασία της διατήρησης των γραμμών επικοινωνίας, βάσει ανακοίνωσης του Πενταγώνου. 
Ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε ακολούθως, μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας, ότι η επικοινωνία Όστιν-Σοϊγκού απέβη άκαρπη και δεν έλυσε κανένα «ακανθώδες ζήτημα».

Κατά το πρακτορείο Reuters, ο Λόιντ Όστιν είχε προσπαθήσει πολλές φορές να συνομιλήσει με τον Σοϊγκού από την έναρξη της εισβολής την 24η Φεβρουαρίου, αλλά Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι δεν υπήρχε ανάλογη διάθεση από τη Μόσχα.

 Οι ΗΠΑ και η Ρωσία έχουν δημιουργήσει μία ανοιχτή γραμμή άμεσης επικοινωνίας μετά την εισβολή για να αποτρέψουν λάθος υπολογισμούς και κλιμάκωση στην περιοχή.

Η ανοικτή γραμμή άμεσης επικοινωνίας για στρατιωτική απεμπλοκή («κόκκινο τηλέφωνο») είναι μια ανοιχτή τηλεφωνική γραμμή που εδρεύει στα κεντρικά γραφεία της Ευρωπαϊκής Διοίκησης και υπάγεται στον στρατηγό της Πολεμικής Αεροπορίας Τοντ Γούλτερς, ο οποίος ηγείται όλων των αμερικανικών δυνάμεων στην ήπειρο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις