Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ένοχος δήλωσε Ρώσος στρατιώτης στη πρώτη δίκη για εγκλήματα πολέμου

Ένοχος δήλωσε Ρώσος στρατιώτης στη πρώτη...

Κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη

Ο 21χρονος στρατιώτης που δικάζεται στη πρώτη δίκη για εγκλήματα πολέμου στο πόλεμο της Ουκρανίας, δήλωσε ένοχος για την δολοφονία ενός αμάχου στις 28 Φεβρουαρίου, λίγες μέρες μετά την ρωσική εισβολή.

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Βαντίμ Σισιμαρίν που είναι λοχίας από το Ιρκούτσκ, στη Σιβηρία, απάντησε «ναι» στον δικαστή που τον ρώτησε αν παραδέχεται τα γεγονότα «χωρίς επιφυλάξεις», και δήλωσε ένοχος.

Φορώντας ένα μπλε και χακί φούτερ με κουκούλα, με ξυρισμένο κεφάλι, ο υπαξιωματικός με το παχουλό πρόσωπο ήταν μόνος στον διαχωριστικό χώρο που περιβαλλόταν από γυαλί, με τη διερμηνέα του να σκύβει προς το μέρος του σε μια μικρή αίθουσα του δικαστηρίου της περιοχής Σολομιάνσκι, στο Κίεβο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο λοχίας Βαντίμ Σισιμαρίν διοικούσε μια μικρή μονάδα μιας μεραρχίας τεθωρακισμένων όταν η φάλαγγά τους δέχθηκε επίθεση. Μαζί με άλλους τέσσερις στρατιωτικούς, έκλεψε τότε ένα αυτοκίνητο.

Ενώ κυκλοφορούσαν κοντά στο χωριό Τσουπάχιβκα, στην επαρχία Σούμι (βορειοανατολικά), διασταυρώθηκαν με έναν 62χρονο άνδρα που έσπρωχνε το ποδήλατό του μιλώντας ταυτόχρονα στο κινητό του τηλέφωνο.

«Ένας από τους στρατιωτικούς διέταξε τον κατηγορούμενο να σκοτώσει τον άμαχο ώστε να μην τους καταγγείλει», σύμφωνα με την ουκρανική δικαιοσύνη, που διευκρινίζει πως ο άνδρας «σκοτώθηκε επιτόπου» μερικές δεκάδες μέτρα από την κατοικία του.

Στις αρχές Μαΐου, οι ουκρανικές αρχές είχαν ανακοινώσει τη σύλληψή του χωρίς να δίνουν λεπτομέρειες, δημοσιοποιώντας έναν βίντεο στο οποίο ο Βαντίμ Σισιμαρίν έλεγε ότι ήρθε να πολεμήσει στην Ουκρανία για «να βοηθήσει οικονομικά τη μητέρα του».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις