Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 Αιγιάλεια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

O Αρτέμης Σώρρας επέστρεψε και θέλει να μας... ξανασώσει

O Αρτέμης Σώρρας επέστρεψε και θέλει να ...

Mάζεψε τους οπαδούς του στο σπίτι του στο Λαγονήσι

Είναι Κυριακή μεσημέρι και μερικές εκατοντάδες άνθρωποι φτάνουν με λεωφορεία αλλά και αυτοκίνητα σε μια μάντρα δίπλα από από μια εξοχική κατοικία στο Λαγονήσι, η είσοδος της οποίας επιτηρείται από μαυροφορεμένους άνδρες.
Περνάνε μέσα σε μια τεράστια αυλή με λίγους φοίνικες και κάθονται σε μπλε πλαστικές καρέκλες, ενώ ο ήλιος καίει και το θερμόμετρο δείχνει γύρω στους 28 βαθμούς.

Ένα μπλε πανό απλωμένο στο μπαλκόνι της βίλας αποκαλύπτει με το λογότυπο των «Ελλήνων Συνέλευσις» ότι ο Αρτέμης Σώρρας ο «γιος του Απόλλωνα» κατά τον ίδιο επιστρέφει.
Από τα ηχεία ακούγεται για κάποια λεπτά η σύνθεση «Movement 1» από την «Mythodea» του Βαγγέλη Παπαθανασίου μέχρι την στιγμή που εμφανίζεται ο Σώρρας.

Συνοδευόμενος από δύο σωματοφύλακες ο μικρόσωμος Αρτέμης που μόλις διακρίνεται να προεξέχει από τα κάγκελα του μπαλκονιού, σηκώνει τα χέρια ψηλά και χαιρετάει τους οπαδούς του.
Τα χειροκροτήματα πέφτουν βροχή ενώ πολλοί αποθανατίζουν με τα κινητά τους την επιστροφή του μικρόσωμου πρώην μαντρά στο πολιτικό σκηνικό.
Αποκαλώντας τους συνέλληνες καλωσορίζει τον κόσμο σε μια από τις έδρες του κόμματος και αρχίζει να εκφωνεί έναν χειμαρρώδη λόγο, λέγοντας ότι το μήνυμα πρωτίστως είναι πολιτικό επειδή υπάρχουν πολίτες.

«Εμείς αναβιώνουμε τον ίδιο τον πολίτη» τόνισε δυνατά και συνέχισε αναφέροντας τις λέξεις πολίτης και πολιτεία πάνω από οχτώ φορές σε μια πρόταση!
Μίλησε για το κυνηγητό που υπέστη, για τους τραπεζικούς λογαριασμούς που του έκλεισαν και επιδόθηκε γενικότερα στην χάραξη της νέα στρατηγικής του κόμματος του.
Ως γιος του Απόλλωνα μίλησε για τους Ολύμπιους αγώνες του Δία-ο πατέρας του-και τόνισε την σημασία του αριθμού επτά σε όλα, ενώ από κάτω οι οπαδοί του τον άκουγαν ευλαβικά.
«Η Ελλήνων Συνέλευσις είναι ότι πιο σοβαρό έχει γεννηθεί», «θα σας μιλήσω για την πολιτεία της επόμενης μέρας» και φυσικά ο όρκος προς την συμπαντική συνειδητότητα και την ένωση όλων των ψυχών για την ελευθερία της Ελλάδας, που ήταν το highlight του καυτού Κυριακάτικου μεσημεριού.
Τον εκφώνησε ένας σωματώδης κύριος ενώ από κάτω οι συγκεντρωμένοι επαναλάμβαναν τις λέξεις και όταν τελείωσε η συγκέντρωση-παρωδία στο Λαγονήσι έλαβε τέλος με την αποχώρηση τους.
Τα λεωφορεία τους μετέφεραν πίσω στην Αθήνα για να στείλουν παντού το μύνημα του αρχηγού, που επιμένει ότι θα σώσει την Ελλάδα με τα αόρατα «παγωμένα» δισεκατομμύρια του.

Ο Junior μαντράς

Ο χρόνος δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία. Είναι λίγο μετά τα μέσα της δεκαετίας του '80, για την ακρίβεια το σωτήριον έτος 1987 που οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν χορτάσει από αυξήσεις.
Ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ και οι μύες του μέσα από φιλμ σαν το «Κόναν ο Βάρβαρος» έχουν φέρει το bodybuilding στη μόδα και κάπου στην Πελοπόννησο ένας 21χρονος κοντός νεαρός ονειρεύεται να «χτίσει» ένα τέτοιο κορμί.
Στον Αρτέμη Σώρρα λείπει το ύψος αλλά όχι η θέληση και στον διαγωνισμό «Bodybuilding - Mr Πελοπόννησος» εμφανίζεται στην μόνη κατηγορία που θα μπορούσε: την Junior!
Υπό τους ήχους του «You can leave your hat on» ο νεαρός επιδεικνύει την σωματοδομή του και χειροκροτείται, ενώ ισοψηφεί στην πρώτη θέση με άλλον έναν διαγωνιζόμενο.
Τριάντα και πλέον χρόνια μετά ο πάλαι ποτέ νεαρός είναι ένας 56χρονος γνωστός σε όλο το πανελλήνιο εδώ και μια δεκαετία ως ο άνθρωπος που θα έσβηνε το χρέος της Ελλάδας.
Ο άνθρωπος που ενέσκηψε σαν κομήτης στην δημόσια ζωή επέστρεψε πάλι και κάποιοι στην Πάτρα θυμήθηκαν τον Αρτέμη τον μαντρά, που διατηρούσε μια μάντρα με μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.
Αυτή ήταν η αρχή της επαγγελματικής του διαδρομής, η οποία στην συνέχεια περιελάμβανε έναν παιδότοπο τον οποίο λειτουργούσε μαζί με την σύζυγό του Βάϊα.
Το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνούσε τα 40.000 ευρώ μέχρι το 2012, όταν ο Αρτέμης Σώρρας εμφανίστηκε-δεν ήταν κι ο πρώτος-σαν ο σωτήρας της Ελλάδας.
Υποστηρίζει ότι μπορεί να πληρώσει άμεσα με ομόλογα αξίας 200.000.000.000 ευρώ το εθνικό χρέος, βρίσκει βήμα και αρχίζει να μιλάει.
Αποκαλύπτει ότι η προσωπική του περιουσία ξεπερνάει τα 7.2 τρισεκατομμύρια, την οποία απέκτησε αφού πούλησε μια μυστική φόρμουλα καυσίμων που είχαν εφεύρει οι αρχαίοι στον Μπάρακ Ομπάμα και τις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι την «ανέπτυξε» πρώτα!

Πάρα πολλοί γελάνε, αλλά κάποιοι-και δεν είναι λίγοι-πιστεύουν τα απίστευτα που λέει αυτός ο μικρόσωμος και μέχρι πρότινος άσημος μικροεπιχειρηματίας.
Πιστεύουν για τα διαστημικά καύσιμα, πιστεύουν ότι είναι ο γιος του Απόλλωνα που ήρθε να τους σώσει, δεν αμφισβητούν τίποτε από όσα λέει και τον προσκυνούν.
Όταν ιδρύει την «Ελλήνων Συνέλευσις» 10.000 άτομα πείθονται να ακολουθήσουν έναν άνθρωπο για τον οποίο οι Πατρινοί συμπολίτες του έλεγαν χαρακτηριστικά: «Ο Σώρρας παίρνει, δεν δίνει».
Το πόσα πήρε πουλώντας εξώδικα για την μη αποπληρωμή των χρεών στην εφορία από τους φανατικούς του, δεν είναι ακόμη γνωστό όμως ο «γιος του Απόλλωνα» έκανε την δουλειά του.

Από τα δις στο κελί!

Η ρητορική του για τα 200.000.000.000 ευρώ στην τράπεζα του Μόντρεαλ στον Καναδά, οι κραυγές του κατά όσων αμφισβητούσαν και η εμμονή του να στέλνει επιστολές στον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιάννη Στουρνάρα έμειναν στην ιστορία.
Η διάψευση της ύπαρξης του ποσού από τους Καναδούς ήταν μόνο η αρχή της αποκαθήλωσης για τον άνθρωπο που κατείχε κάποιες συναλλαγματικές μηδαμινής αξίας.
Η Τράπεζα της Ελλάδας έκανε επίσημα λόγο για απάτη ενώ μετά από αιτήματα σε όλες τις ιδιωτικές τράπεζες της χώρας έμαθαν όλοι ότι ο οι λογαριασμοί του Σώρρα δεν μπορούσαν να ξεπληρώσουν το εθνικό χρέος.
Το κατηγορητήριο εναντίον του είναι βαρύ: Απόπειρα απάτης και απάτη τετελεσμένη κατά δημοσίου, τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του ελληνικού Δημοσίου, συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διασπορά ψευδών ειδήσεων, πρόκληση για διέγερση σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ψευδή καταμήνυση και ψευδορκία μάρτυρα.
Επιλέγει να φυγοδικήσει μετά την καταδικαστική σε βάρος του απόφαση και για έναν χρόνο κρύβεται καλά, ενώ οι αρχές τον αναζητούν για μήνες χωρίς αποτέλεσμα.
Τελικά τον Ιούνιο του 2018, παρακολουθώντας τον γιο του εντοπίζουν τον καταζητούμενο «υιό του Απόλλωνα», σε ένα υπόγειο διαμέρισμα του Αλίμου.
Δεκαπέντε αστυνομικοί της Ασφάλειας παίρνουν μέρος στην επιχείρηση αλλά παρά τις εκκλήσεις τους ο αρχηγός της «Ελλήνων Συνέλευσις» δεν παραδίδεται.
Τελικά όταν μπαίνουν μέσα βλέπουν ένα Σώρρα με μακριά μαλλιά και πλούσια γενειάδα που φυσιογνωμικά παρέπεμπε σε καλόγερο, ο οποίος απευθυνόμενος στον επικεφαλής αξιωματικό λέει: Σας θυμάμαι έναν-έναν. Αντί να πιάσετε κακοποιούς κυνηγάτε εμένα».
Αυτόν που θα έσωζε την Ελλάδα με τη καύσιμη ύλη του διαστήματος που είχε εξελίξει, αυτόν που επέμενε ότι τα λεφτά-για την ακρίβεια 200.000.000.000 δολάρια-υπάρχουν σε ομόλογα για να σβήσουν το χρέος.
Η μεταγωγή του στις φυλακές, έβαλε τέλος και στον κενό θόρυβο που σκόρπαγε αυτός ο μικροκαμωμένος άνδρας εδώ και οχτώ χρόνια, τον οποίο μάλιστα πίστεψαν σαν Θεό μερικές χιλιάδες Ελλήνων.
Τελικά όπως έλεγαν στην Πάτρα όταν έμαθαν την αποφυλάκιση του πρώην μαντρά που θα ξεχρέωνε το χρέος της Ελλάδας λεφτά υπήρχαν.
Απλά δεν ήταν δικά του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις