Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Καθηγήτρια παιδιατρικής Α. Βαρβαρήγου στο thebest.gr: Τα πρόσφατα περιστατικά παιδιών δεν είναι όλα αιφνίδιοι θάνατοι

Η Καθηγήτρια παιδιατρικής Α. Βαρβαρήγου ...
Μαρτάτος Tάκης

Επίσης είπε πως δεν υπάρχει μία επιστημονική εξήγηση για τους θανάτους αυτών των παιδιών - Συστήνει στους γονείς που νόσησαν από covid 19 μετά από 2 με 6 εβδομάδες να απευθυνθούν στον παιδίατρο τους

Μεγάλη ανησυχία και προβληματισμό έχουν προξενήσει στους γονείς τα περιστατικά θανάτων παιδιών το τελευταίο διάστημα όπως το 3χρονο παιδί από το Ξηρόμερο που νοσηλεύτηκε και κατέληξε στη Θεσσαλονίκη, ένα 7χρονο αγοράκι επίσης στη Θεσσαλονίκη και η 12χρονη Σωτηρία στην Πάτρα που πέθανε ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς. Το thebest.gr απευθύνθηκε στην Καθηγήτρια Παιδιατρικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο, Αναστασία Βαρβαρήγου, η οποία έχει ως γνωστικό Αντικείμενο την παιδιατρική και τη νεογνολογία και ανέφερε κατ’ αρχάς πως τα περιστατικά αυτά δεν ήσαν όλα αιφνίδιοι θάνατοι ενώ επίσης δεν συνδέονται μεταξύ τους καθώς δεν υπάρχει μία κοινή αιτία.

«Οι γονείς να μην ανησυχούν ιδιαίτερα, για τους 3-4 αυτούς θανάτους παιδιών, αυτό που μπορώ να πω είναι πως δεν συνδέονται μεταξύ τους. Το 3χρονο κοριτσάκι είχε πυρετό επί δέκα ημέρες ενώ το 7χρονο αγοράκι είχε επίσης υψηλό πυρετό. Είχαν συμπτώματα και εικόνα λοίμωξης ενώ από την άλλη, το 12χρονο κορίτσι στην Πάτρα είχε παθολογικό πρόβλημα, αρρυθμία στην καρδιά και είναι η περίπτωση που λέμε να μην σου τύχει. Πάντα συνέβαιναν τέτοια περιστατικά θανάτων γι’ αυτό και δεν πρέπει να πανικοβαλλόμαστε και μην προκαλούν συναγερμό», ανέφερε η κ. Βαρβαρήγου που έχει μεγάλη πείρα και επιστημονικές γνώσεις στο αντικείμενο της.

Ωστόσο η κ. Βαρβαρήγου πρόσθεσε πως επειδή πολλά παιδιά πέρασαν το προηγούμενο διάστημα covid 19, έστω και ασυμπτωματικά, καλό είναι σε διάστημα 2 με 6 εβδομάδες αφότου έγιναν καλά, να κάνουν μία εξέταση. «Οι γονείς καλό είναι να φροντίσουν να ρωτήσουν τον παιδίατρο που έχουν για τα παιδιά τους και εκείνος ξέρει τι να τους συμβουλέψει», είπε στο thebest.gr η κυρία Βαρβαρήγου μιας και υπάρχει η αίσθηση και εντύπωση σε μεγάλη μερίδα κόσμου πως ο covid 19 έχει αφήσει προβλήματα όπως μυοκαρδιοπάθειες που μπορεί να αποβούν σοβαρά στην πορεία.

Τέλος, η κυρία Βαρβαρήγου επανέλαβε πως τα παραπάνω περιγραφόμενα περιστατικά δεν συνδέονται μεταξύ τους, δεν είναι όλα αιφνίδιοι θάνατοι και πως δεν υπάρχει μία μόνο επιστημονική εξήγηση για αυτά.   

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις