Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΣΥΡΙΖΑ: 172.000 στις κάλπες- Ολοκληρώθηκε η διαδικασία

ΣΥΡΙΖΑ: 172.000 στις κάλπες- Ολοκληρώθηκ...

Μετά τις 21:00 η διαδικασία συνεχίστηκε μόνο όπου υπήρχαν ουρές.

NEOTEΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: «Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άπλωσε τις ρίζες του σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη, σε κάθε ηλικία σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας λίγο μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας που έφερε στις κάλπες των 1000 εκλογικών κέντρων πάνω από 172.000 πολίτες, συμμετοχή που χαρακτήρισε “πρωτοφανή”.

 

NΩΡΙΤΕΡΑ: Την εκτίμηση ότι η συμμετοχή στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ανάδειξη προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής, ξεπερνά τις 150.000 εξέφρασε ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) και ομότιμος καθηγητής εκλογικής κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ηλίας Νικολακόπουλος.

 
Ο ίδιος μιλώντας στο pontiki.gr πρόσθεσε ότι μιάμιση ώρα μετά το κλείσιμο των καλπών, η ΚΕΦΕ θα είναι σε θέση να δώσει το ακριβές αποτέλεσμα των εκλογών, όσον αφορά στη συμμετοχή και τα άκυρα/λευκά

Για τα αποτελέσματα της Κεντρικής Επιτροπής, διευκρίνισε θα χρειαστεί πιθανόν μέχρι αύριο το απόγευμα, γιατί «η καταμέτρηση σταυρών προτίμησης είναι μια μακρόσυρτη διαδικασία».

Πάνω από 140.000 πολίτες έσπευσαν στις κάλπες την Κυριακή (15/05) για την ανάδειξης της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Το «φράγμα» του 6ψήφιου αριθμού συμμετοχής, με βάση τα στοιχεία από τα 1000 εκλογικά κέντρα της χώρας φέρεται να ξεπεράστηκε γύρω στις 5 το απόγευμα. Ο αρχικός προγραμματισμός ήθελε τις κάλπες να κλείνουν στις 20:00, ωστόσο λόγω της μεγάλης συμμετοχής, δόθηκε παράταση μιας ώρας. Μετά τις 21:00 η διαδικασία συνεχίστηκε μόνο όπου υπήρχαν ουρές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις