Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι κάτοικοι του Άνω Καστριτσίου φοβούνται τα χειρότερα στο δάσος του Καρκαλό

Οι κάτοικοι του Άνω Καστριτσίου φοβούντα...

Επιστολή στον υπουργό

Την ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία του δασικού περιβάλλοντος στο Άνω Κκαστρίτσι επισημαίνουν κάτοικοι της περιοχής.

Σχετική είναι η επιστολή που μας κοινοποίησαν:

 

"Προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας 

κ Στυλιανίδη Χρήστο

Πάτρα 21/01/2022

Αξιότιμε κ Υπουργέ,

       Ως πρόεδρος της κοινότητας Άνω  Καστριτσίου του Δήμου Πατρέων επικοινωνώ μαζί σας για να σας ενημερώσω επί  ενός ζωτικού θέματος που αφορά την κοινότητά μας και άπτεται των αρμοδιοτήτων σας.

        Πλησίον της κοινότητας μας και μεταξύ των ξεροπόταμων Χάραδρου και  Σέλεμνου  επί ενός ορεινού όγκου του κυρίως όρους Παναχαϊκού ευρίσκεται το δάσος του Καρκαλό. Το δάσος αυτό είναι πευκόφυτο με πυκνή βλάστηση και λόγω της εγκατάλειψης επί  σειρά δεκαετιών (είχε καεί τελευταία φορά το 1947) είναι τελείως  απροσπέλαστο. Συγχρόνως όμως, λόγω της κατάστασης αυτής, είναι υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνος για πυρκαγιά ακόμη και από ασήμαντη αιτία. Σε περίπτωση που συμβεί ένα τέτοιο ατυχές γεγονός το δάσος θα καεί ολόκληρο, γιατί δεν υπάρχουν δασικοί δρόμοι ούτε λωρίδες αποψίλωσης ώστε να απομονώνονται μεγάλες περιοχές του δάσους. Επιπλέον, η κοινότητά μας, που βρίσκεται πλησίον του δάσους, διατρέχει μέγα κίνδυνο να καεί σε περίπτωση επέκτασης της φωτιάς προς το μέρος της. Ας σημειωθεί ότι ολόκληρη η  κοινότητα καλύπτεται από πυκνή βλάστηση η οποία είναι συνέχεια  της άναρχης βλάστησης του δάσους Καρκαλό.

      Σε περίπτωση που το δάσος καεί, τα πλημμυρικά φαινόμενα που θα ακολουθήσουν τη περίοδο του χειμώνα θα είναι καταστροφικά για ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή καθότι τα εδάφη της περιοχής είναι κατολισθήσιμα. Ήδη, με τις πρόσφατες δυνατές βροχές στα μέσα Δεκεμβρίου μικρής κλίμακας κατολισθήσεις σημειώθηκαν στις παρυφές του δάσους.

     Για τον λόγο αυτόν και επειδή το δάσος Καρκαλό είναι πηγή ζωής και ομορφιά για τον τόπο μας, παρακαλούμε όπως το υπουργείο σας αναλάβει μέσω δασονομικής μελέτης την παρέμβασή σας με έργα κατάλληλα που να αποσκοπούν στη διάσωσή του από πυρκαγιά ώστε να λειτουργεί ως πνεύμονας καθαρού αέρα για τους κατοίκους της περιοχής και χώρος αναψυχής για το ευρύτερο κοινό.

      Ευελπιστούμε στην ευμενή αποδοχή του αιτήματός μας.

 


Με κάθε τιμή

 

Χρυσικόπουλος Χαράλαμπος

Πρόεδρος της Κοινότητας Άνω Καστριτσίου του Δήμου Πατρέων". 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις