Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ουκρανία: Κατηγορεί τη Ρωσία ότι μετέφερε με τη βία στην επικράτειά της 210.000 παιδιά

Ουκρανία: Κατηγορεί τη Ρωσία ότι μετέφερ...

Η Μόσχα αρνείται ότι θέτει σκόπιμα στο «στόχαστρο» αμάχους

Το Κιέβο κατηγόρησε την Μόσχα ότι έχει μεταφέρει με την βία στη Ρωσία περίπου 210.000 παιδιά από την Ουκρανία, από την στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος στις 24 Φεβρουαρίου και σημείωσε ότι έχει στόχο να τα κάνει Ρώσους πολίτες.

Μάλιστα, η Συνήγορος των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Λιουντμίλα Ντενίσοβα δήλωσε πως τα παιδιά περιλαμβάνονται στους 1,2 εκατ. Ουκρανούς που το Κίεβο λέει ότι έχουν μεταφερθεί στη Ρωσία παρά τη θέλησή τους. «Όταν βγάζουν τα παιδιά μας από τη χώρα, καταστρέφουν την εθνική ταυτότητα, στερούν τη χώρα μας από τη μέλλον», δήλωσε η Ντενίσοβα στην εθνική τηλεόραση.

 Το Reuters όμως δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή τον αριθμό που έδωσε η Ντενίσοβα ή τους ισχυρισμούς της, για τους οποίους δεν έδωσε στοιχεία που να τους υποστηρίζουν.

Επίσης, το Κρεμλίνο δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα του Reuters για σχόλια σχετικά με τις δηλώσεις της Ντενίσοβα σε ό,τι αφορά τη μεταφορά απελάσεις μεγάλου αριθμού παιδιών και άλλων Ουκρανών πολιτών στη Ρωσία.

Η Μόσχα αρνείται ότι θέτει σκόπιμα στο στόχαστρο αμάχους αφότου ξεκίνησε αυτό που αποκαλεί ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία και λέει ότι προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια σε όσους θέλουν να φύγουν από τη Ρωσία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις