Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ισπανία: Ψηφίζει νομοθετική ρύθμιση προσφέροντας τριήμερη άδεια για τις γυναίκες που υποφέρουν από πόνους περιόδου

Ισπανία: Ψηφίζει νομοθετική ρύθμιση προσ...

Η χώρα της Ιβηρικής διεκδικεί τον τίτλο της πρώτης χώρας στη Δύση που θα πράξει κάτι τέτοιο

Σ' ένα ευαίσθητο γυναικείο θέμα δίνει τη λύση η κυβέρνηση της Μαδρίτης διεκδικώντας τον τίτλο της πρώτης χώρας στη Δύση που θα προσφέρει τριήμερη άδεια σε όσες εργαζόμενες υποφέρουν από έντονους πόνους περιόδου.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, επικαλούμενη τον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό «Cadena Ser», την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ψηφιστεί από την ισπανική κυβέρνηση μια νομοθετική μεταρρύθμιση που θα δίνει την δυνατότητα στις γυναίκες να απουσιάσουν έως και τρεις ημέρες τον μήνα από τη εργασία τους εάν πάσχουν από έντονα συμπτώματα περιόδου.

Δικαίωμα άδειας περιόδου στον εργασιακό τομέα έχουν προς το παρόν μόνο οι γυναίκες στη Ζάμπια, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και στην Ινδονησία, σχολιάζει η εφημερίδα «Daily Mail». Σε παγκόσμιο επίπεδο, μία στις τρεις γυναίκες κατά τη διάρκεια της εμμηνόρροιας υποφέρει από κράμπες, δυσμηνόρροια, πονοκέφαλο, ακόμα και διάρροια, σύμφωνα με την Ισπανική Γυναικολογική και Μαιευτική Εταιρεία.

«Eάν κάποιος νιώθει αδιάθετος και πάσχει από τέτοιου είδους συμπτώματα, μπορεί να λάβει άδεια από την εργασία του, τότε το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει και με την έμμηνο ρύση, παρέχοντας τη δυνατότητα σε κάθε γυναίκα που υποφέρει από έντονους πόνους να μπορεί να μείνει σπίτι», υποστηρίζει η Άντζελα Ροντρίγκεζ από το ισπανικό Υπουργείο Ισότητας. Η εν λόγω μεταρρύθμιση αποτελεί μέρος ενός γενικότερου σχεδίου που αφορά στην υγεία των γυναικών.

Βάσει του σχεδίου , τα σχολεία θα πρέπει να διαθέτουν σερβιέτες για τα κορίτσια σε , ενώ αναμένεται η άρση της γονικής άδειας για τις αμβλώσεις στις ηλικίες των 16 και 17 ετών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις