Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Βγάλτε τα μαγιό- Το Σαββατοκύριακο θα είναι... καλοκαίρι

Πάτρα: Βγάλτε τα μαγιό- Το Σαββατοκύριακ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Η πρόγνωση του καιρού

Το Σαββατοκύριακο που έρχεται ο καιρός μας επιφυλάσσει μία μεγάλη έκπληξη. Θα είναι άκρως καλοκαιρινό και ιδανικό για τις πρώτες βουτιές στη θάλασσα.

Οι θερμοκρασίες αναμένονται υψηλές. Το θερμόμετρο θα αγγίξει ακόμα και τους 30 βαθμούς κελσίου, τόσο στην Αχαΐα όσο και γενικότερα στη Δυτική Ελλάδα, ενώ προβλέπεται και περαιτέρω άνοδος από την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο προγνώστης καιρού και γεωλόγος, Νικόλας Σερέτης, μίλησε στο thebest.gr, για την εικόνα που θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες: «Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα ευνοήσει τις ερχόμενες ημέρες την επικράτηση καιρικών συνθηκών στην χώρα μας με βασικά χαρακτηριστικά την θερμική αστάθεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σε ηπειρωτικά τμήματα και τοπικά και σε πιο πεδινές περιοχές, καθώς και την σταδιακή άνοδο του υδραργύρου μέρα με την ημέρα ο οποίος το σαββατοκύριακο θα φθάσει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα».

Αναλυτικά η πρόγνωση

Η περιοχή της Αχαΐας δεν θα ξεφύγει από τον γενικό αυτόν κανόνα με τον καιρό έως και την Κυριακή 15/5 να διαμορφώνεται ως εξής:

Πέμπτη 12/5: Ηλιόλουστος καιρός με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 12-26°C και τους ανέμους να πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2-3bf. Παροδικές μπόρες στην ορεινή Αχαΐα πέριξ του Ερυμάνθου και του Χελμού τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Παρασκευή 13/5: Τοπικές αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά. Φαινόμενα θερμικής αστάθειας το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά-ηπειρωτικά τμήματα του νομού. Μικρή η πιθανότητα αργά το απόγευμα για κάποιο παροδικό ψιλόβροχο-ασθενή βροχόπτωση και στην πόλη της Πάτρας. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 13-27°C και οι άνεμοι θα πνέουν έως 2-3bf από διάφορες διευθύνσεις.

Σάββατο 14/5: Παρόμοιες οι καιρικές συνθήκες με αυτές της Παρασκευής με τον υδράργυρο σε μικρή περαιτέρω άνοδο να κυμαίνεται από 14-28°C και τοπικά έως και 29°C στην δυτική Αχαΐα με τους ανέμους να πνέουν δυτικοί ασθενείς.

Κυριακή 15/5: Καλύτερες οι καιρικές συνθήκες με την όποια αστάθεια να περιορίζεται στο ορεινό νότιο και ανατολικό κομμάτι του νομού. Αμετάβλητη τόσο η θερμοκρασία όσο και το ανεμολογικό καθεστώς.

Τάση Ερχόμενης Εβδομάδας: Το μοτίβο δεν φαίνεται να μεταβάλλεται ιδιαίτερα όσον αφορά την ερχόμενη εβδομάδα. Ενδεχόμενο μικρής έντασης της αστάθειας και μικρής πτώσης του υδραργύρου υπάρχει για το 1ο μισό της.

Χαρακτηριστικό το παρακάτω διάγραμμα για την πόλη της Πάτρας για όσα προαναφέρθηκαν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις