Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Αλέξης Τσίπρας: 15 Μαΐου, η αρχή του τέλους για το καθεστώς Μητσοτάκη

Αλέξης Τσίπρας: 15 Μαΐου, η αρχή του τέλ...

Άρθρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Όταν ο κ. Μητσοτάκης, όπως πριν λίγες μέρες, μιλάει με στόμφο για αναγέννηση της χώρας, η ανασφάλεια και η αγωνία που αισθάνονται οι πολίτες γίνονται φόβος. Γιατί, από μια κυβέρνηση που δεν είναι καν σε θέση να καταλάβει την πραγματικότητα, το μόνο που μπορούν να περιμένουν είναι νέα δεινά. Και η πραγματικότητα που ζει η πλειοψηφία της κοινωνίας στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη είναι μια πραγματικότητα ακρίβειας, αδικίας, αναξιοκρατίας και διαφθοράς. Μια πραγματικότητα στην οποία η κοινωνία βυθίζεται, ενώ οι ελίτ ομάδες που στηρίζουν τον κ. Μητσοτάκη και στηρίζονται από αυτόν αποκομίζουν κέρδη, ή και υπερκέρδη. Κι αυτό το ζει και το γνωρίζει πια κάθε πολίτης, ανεξάρτητα από ιδεολογικές και κομματικές προτιμήσεις.

Με την ακρίβεια να σαρώνει τα νοικοκυριά, με την πανδημία να αφαιρεί ακόμα δεκάδες ζωές κάθε μέρα, με τον πόλεμο να σκιάζει απειλητικά την περιοχή μας, καταντάει εγκληματική η προσπάθεια της κυβέρνησης να κρύψει τα προβλήματα, αντί να τα αντιμετωπίσει. Να διαστρεβλώσει με τη μιντιακή της υπεροπλία την αλήθεια. Να «τρελάνει» τους ανθρώπους της εργασίας, τους μικρομεσαίους, τους αγρότες, τις νέες και τους νέους, με την επιμονή της ότι όλα πάνε καλά, ότι βαδίζουμε στο δρόμο της ανάπτυξης, ότι αλήθεια είναι όσα λέει η κυβερνητική προπαγάνδα και όχι όσα ζουν.

Για τον κ. Μητσοτάκη ένοχοι για τη φονική πρωτιά της πανδημίας στην Ελλάδα είναι οι πολίτες. Για τους απλήρωτους λογαριασμούς της ΔΕΗ οι πολίτες. Για την ακρίβεια οι πολίτες. Ο ίδιος, οι ισχυροί φίλοι του, τα golden boys που πλουτίζουν με δημόσιο χρήμα, οι λίγοι που χτίζουν βίλες με τη ληστεία των πολλών δεν φταίνε σε τίποτε.

 Η κοινωνική αδικία όμως δεν είναι φυσιολογική. Η πολιτική που στηρίζει τον πλούτο και πολλαπλασιάζει τη φτώχεια δεν μας αξίζει. Ο κ. Μητσοτάκης και το επιτελικό του κράτος, με την κατάφωρη παραβίαση κάθε ηθικού κανόνα και την έλλειψη κάθε κοινωνικής ευαισθησίας, το μόνο που παράγουν εδώ και καιρό είναι διάλυση και αγανάκτηση.

Αυτός ο οικονομικός, κοινωνικός και ηθικός κατήφορος ήρθε η ώρα να σταματήσει. Ήρθε η ώρα να πάρουν οι Έλληνες την Ελλάδα στα χέρια τους. Να δώσουν μια ευκαιρία δικαιοσύνης, προόδου, δημοκρατίας, στον εαυτό τους και στη χώρα.

Η πολιτική αλλαγή έχει γίνει αδήριτη ανάγκη. Στις επόμενες εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα είναι πρώτο κόμμα και θα σχηματίσει με τη στήριξη της πλειοψηφίας του λαού και σε συνεργασία με όσες πολιτικές δυνάμεις κατανοούν τα σημεία των καιρών, προοδευτική κυβέρνηση που στο πρόγραμμά της κυρίαρχη θέση θα έχει η κοινωνική δικαιοσύνη. Η προστασία των πιο ευάλωτων. Η δημόσια υγεία και παιδεία. Η στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας. Η δημιουργία ευκαιριών για τους νέους μας. Βασική μας ευθύνη είναι να δώσουμε ξανά προοπτική και αυτοπεποίθηση σε μια κοινωνία που έχει αποδείξει ότι τα δύσκολα δεν την καταβάλλουν. Η Ελλάδα της δημιουργίας και της δικαιοσύνης είναι το μέλλον μας, μακριά από την απληστία των ελίτ και την ασυδοσία των πολιτικών της εκπροσώπων.

Η επόμενη Κυριακή 15 Μάϊου πρέπει να γίνει και θα γίνει η αρχή του τέλους για το καθεστώς Μητσοτάκη. Είναι η μέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει τις πόρτες του προς κάθε δημοκρατικό πολίτη και τον καλεί να δώσει το δικό του αποφασιστικό παρών στον αγώνα της πολιτικής αλλαγής. Σ’ αυτή τη γιορτή της δημοκρατίας έχουν τη θέση τους όλοι οι μη προνομιούχοι. Ξέρουμε πια καλά τους ενόχους. Τώρα είναι η ώρα να τους στείλουμε πίσω το λογαριασμό.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις