Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τζιλ Μπάιντεν: Συγκινήθηκε η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ όταν συνάντησε Ουκρανούς πρόσφυγες

Τζιλ Μπάιντεν: Συγκινήθηκε η Πρώτη Κυρία...

«Είστε απίστευτα δυνατές», δήλωσε

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της στην Ευρώπη, η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν, συναντήθηκε σήμερα στο Βουκουρέστι με οικογένειες προσφύγων, οι οποίες εγκατέλειψαν τη χώρα τους για να γλιτώσουν από τη ρωσική εισβολή.

Συνοδευόμενη από την Κάρμεν Γιοχάνις, τη σύζυγο του προέδρου της Ρουμανίας, η Τζιλ Μπάιντεν επισκέφθηκε, μεταξύ άλλων, το σχολείο “Uruguay”, που φιλοξενεί περίπου 50 Ουκρανούς μαθητές. Συνομίλησε με παιδιά που ζωγράφισαν σημαίες της Ουκρανίας και της Ρουμανίας, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TVR.

Στη συνέχεια, άκουσε τις ιστορίες των εκπαιδευτικών και των μητέρων που μίλησαν για τον εφιάλτη που βίωσαν από τις βόμβες στην Ουκρανία, και τις προσπάθειές τους να οργανώσουν μαθήματα που απευθύνονται στα προσφυγόπουλα στο Βουκουρέστι.

«Είστε απίστευτα δυνατές», δήλωσε συγκινημένη η Τζιλ Μπάιντεν απευθυνόμενη στις συνομιλήτριές της. «Σας στηρίζουμε, ελπίζω να το γνωρίζετε», τόνισε.

Η Ρουμανία, που συνορεύει με την Ουκρανία, έχει υποδεχθεί μέχρι στιγμής περισσότερους από 860.000 πρόσφυγες, εκ των οποίων 80.000 βρίσκονται ακόμη εκεί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις