Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Την Κυριακή ψηφίζουμε με πίστη ότι ΟΛΑ μπορούν να αλλάξουν

Την Κυριακή ψηφίζουμε με πίστη ότι ΟΛΑ μ...
Γιάννης Ταπεινός

Tου Γιάννη Ταπεινού, πρ. Αντινομάρχη, υποψήφιου σύνεδρου νομού Αχαΐας

Οι εσωκομματικές εκλογές της 8ης Μαΐου, είναι άλλο ένα μεγάλο στοίχημα για τη δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ. Ένα στοίχημα που δεν έχει να κάνει με τους αριθμούς, αν και στόχος όλων μας είναι η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, αλλά με την ουσία των πραγμάτων και –κυρίως- με την ουσία της πολιτικής.

Η μεγάλη συμμετοχή στις διαδικασίες επιλογής νέου ονόματος, εκλογής τοπικών οργανώσεων και συνέδρων, θα καταδείξει αφενός την σταθερά εξελισσόμενη επιστροφή της κοινωνίας στην παράταξη με την οποία αυτή συμπορεύτηκε σε όλες τις μεγάλες στιγμές της μεταπολιτευτικής ιστορίας, αφετέρου τη διάθεση για ανανέωση, διάρρηξη των κομματικών «τειχών» και «μηχανισμών» και δημιουργία ενός σύγχρονου  ανοικτού κόμματος, στο οποίο τα μέλη του θα έχουν ρόλο ενεργό και καθοριστικό. Οι νέες διαδικασίες ανάδειξης συνέδρων και οι δυνατότητες εκλογής που δίνονται με τη μονοσταυρία, είναι άλλωστε  μια ευκαιρία, μια σημαντική παρακίνηση, για  να επιστρέψουν στην πολιτική οι άνθρωποι που είχαν αποστασιοποιηθεί από αυτή, ιδίως οι νέοι και να πάρουν  στα χέρια τους, να ορίσουν τη πολιτική αλλαγή που  έχει ανάγκη ο τόπος. Να οδηγήσουν σε ένα συνέδριο πολιτικής αναγέννησης.

Η μεγάλη αυτή προσπάθεια για τη δημιουργία ενός «Κινήματος λαού» που ξεκίνησε με την πανηγυρική εκλογή του  Νίκου Ανδρουλάκη στην Προεδρία του Κινήματος Αλλαγής από 270.00  πολίτες, θέτει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών και για τις εκλογές της επόμενης Κυριακής. Για να χτίσουμε πάνω στις βάσεις της εκλογής του Προέδρου μας το στιβαρό οικοδόμημα της πολιτικής αλλαγής, πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες και όλοι ενωμένοι. Η πολιτική  αναγέννηση δεν μπορεί να έρθει χωρίς το βασικό  προαπαιτούμενο της συμμετοχής η οποία  είναι συνώνυμη της Δημοκρατίας.

Καλώ λοιπόν τους φίλους και τα μέλη του Κινήματός μας να προσέλθουν την Κυριακή  μαζικά και με ενθουσιασμό, με πίστη ότι όλα μπορούν να αλλάξουν, ώστε να πάμε όλοι μαζί, συγκροτημένοι, οργανωμένοι, ενωμένοι, στο συνέδριό μας από το οποίο θα αρχίσει και η μεγάλη  πορεία νίκης προς τις εθνικές εκλογές. Για να φτιάξουμε ένα κόμμα που όπως λέει και ο Πρόεδρός μας Νίκος Ανδρουλάκης δεν θα είναι κόμμα της παρέας, ούτε κόμμα των βουλευτών. Θα είναι  ένα κόμμα ενεργό και δεμένο με τη βάση της παράταξης. Θα «πατάει» στην κοινωνία, από  τον βατήρα της οποίας θα γίνει το μεγάλο άλμα προς το μέλλον.

Γιάννης Ταπεινός, υποψήφιος σύνεδρος Αχαΐας 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις