Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μοίραλης- Γιανναδάκης: Οι «μονομάχοι» για τη Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ μιλούν στο thebest.gr

Μοίραλης- Γιανναδάκης: Οι «μονομάχοι» γι...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Οι εκλογές ανάδειξης νέων οργάνων στις τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις

Αντίστροφη μέτρηση έχουν σημάνει στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. εν όψει των εκλογών της 8ης Μαΐου για την ανάδειξη νέων τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων, αντιπροσώπων για το 3ο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής (το οποίο έχει οριστεί για τις 20 του ίδιου μήνα) και την επιλογή του ονόματος της παράταξης με εσωκομματικό δημοψήφισμα.

Πρώτος σταθμός της ανασυγκρότησης της βάσης είναι οι εκλογές ανάδειξης νέων οργάνων στις τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις. Για την Αχαΐα, δυο είναι τα εσωκομματικά «μπλοκ» που θα διεκδικήσουν τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής και θα τεθούν να εκλεγούν από την 15μελη επιτροπή που θα βγάλει η κάλπη της προσεχούς Κυριακής.

Πρόκειται για τους, Νίκο Μοίραλη, ο οποίος στήριξε τον Νίκο Ανδρουλάκη για αρχηγό του κόμματος και Θανάση Γιανναδάκη πρώην προέδρου του ΤΕΕ και περιφερειακού συμβούλου με την παράταξη Κατσιφάρα, Θανάση Γιανναδάκη.

Γιανναδάκης: Να αναδείξουμε και πάλι την ισχύ των υγειών κοινωνικών και παραγωγικών δυνάμεων

Ο Θανάσης Γιανναδάκης, μιλώντας στο thebest.gr τόσο για την εκλογική διαδικασία στις 8 Μαΐου όσο και για την υποψηφιότητά του για την Νομαρχιακή Επιτροπή, ανέφερε:  «Οι εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής γίνονται σε μια περίοδο που ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη να ακούσει προοδευτικές και ρηξικέλευθες προτάσεις, οι οποίες θα δίνουν πραγματικές λύσεις στα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Χρέος μας είναι να αξιοποιήσουμε το μήνυμα ενότητας και προοπτικής που μας έδωσαν οι προοδευτικοί πολίτες στη διαδικασία εκλογής προέδρου. Αυτός πρέπει να είναι ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ και στην Αχαΐα. Να δείξει τον πραγματικά προοδευτικό δρόμο άσκησης πολιτικής, χωρίς ετεροκαθορισμούς αλλά με βαθύ και ουσιαστικό διάλογο με την κοινωνία σε κάθε γωνιά της Αχαΐας. Να διαμορφώσουμε ξανά τις συνθήκες που θα καθιστούν το ΠΑΣΟΚ ένα κόμμα, συλλογικό, διανοούμενο, το οποίο θα συνδιαμορφώνει τις θέσεις του με την Κοινωνία και τους Θεσμούς της

Με τους αδύναμους και αυτούς που αισθάνονται, πολλές φορές δικαίως, ότι το πολιτικό σύστημα δεν τους αφορά και ότι είναι κάτι κατά σύμβαση εχθρικό για τα συμφέροντά τους.

Να μιλήσουμε ξεκάθαρα για το σύγχρονο πλαίσιο του δημοκρατικού σοσιαλισμού σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Να αναδείξουμε και πάλι την ισχύ των υγειών κοινωνικών και παραγωγικών δυνάμεων και να ανασυντάξουμε την εθνική αυτοπεποίθηση των Ελληνίδων και των Ελλήνων.

Να επαναφέρουμε την πολιτική στο προσκήνιο με όρους δημιουργικούς και κοινωνικά χρήσιμους.

Να επαναφέρουμε την Αχαΐα σε μια βιώσιμη τροχιά ανάπτυξης.

Με αυτό το σκεπτικό αποφάσισα να βάλω υποψηφιότητα για τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Για να βάλω και εγώ όση δύναμη έχω για να ριζώσει ξανά το Κίνημα μας στον τόπο που το γέννησε, την Αχαΐα.

Παρότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν για τη μείωση των σημείων που μπορούν να ψηφίσουν τα μέλη του κόμματος δυσχεραίνουν σημαντικά τη δυνατότητα τους να συμμετέχουν στη διαδικασία μαζικά, ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει εκ νέου μια ισχυρή δυναμική. Καλούμε όλα τα μέλη του Κινήματος να συμμετέχουν μαζικά στη διαδικασία ανάδειξης των οργάνων του κόμματος».

Μοίραλης: Είμαι η επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη, στην Αχαΐα

Από την άλλη πλευρά αλλά στο ίδιο ενωτικό κλίμα, ο Νίκος Μοίραλης, επεσήμανε στο thebest.gr: «Αυτό που θέλουμε ως κόμμα από την επικείμενη εκλογική διαδικασία είναι αρχικά η μεγάλη συμμετοχή, να δώσει ο κόσμος βροντερό «παρών» στην κάλπη. Επίσης, το κλίμα να παραμείνει ενωτικό και εκ του αποτελέσματος πια να έχουμε ανανέωση και προοπτική ως κόμμα.

Σε ό, τι αφορά, την δική μου υποψηφιότητα αρχικά για τις εκλογές της Κυριακής και μετέπειτα από την επιλογή μου να θέσω εαυτόν υποψήφιο για την θέση του Γενικού Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής, θα επισημάνω ότι δεν έφυγα ποτέ από το ΠΑΣΟΚ, ήμουν εκεί και στα δύσκολα του κόμματος. Έχω διατελέσει και στο παρελθόν γραμματέας αλλά και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής και της Κεντρικής Επιτροπής γεγονός που σημαίνει ότι έχω εμπειρία.  Επίσης, να αναφέρω ότι είμαι και προεδρικός, είμαι η επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη, στην Αχαΐα».  

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις