Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δημοσκόπηση σοκ: Σχεδόν οι μισοί νέοι ΛΟΑΤΚΙ σκέφτηκαν την αυτοκτονία το 2021

Δημοσκόπηση σοκ: Σχεδόν οι μισοί νέοι ΛΟ...

Τι ποσοστό των νέων ΛΟΑΤΚΙ έκανε απόπειρα αυτοκτονίας στις ΗΠΑ;

Σχεδόν οι μισοί νέοι της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ στις Ηνωμένες Πολιτείες «σκέφτηκαν σοβαρά» να αποπειραθούν να αυτοκτονήσουν το 2021, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τον Έιμιτ Πάλεϊ, τον εκτελεστικό διευθυντή του The Trevor Project, της ένωσης πρόληψης της αυτοκτονίας στους νέους ΛΟΑΤΚΙ, η δημοσκόπηση «δείχνει ότι το ποσοστό αυτοκτονικού ιδεασμού αυξάνεται τα τρία τελευταία χρόνια». 

Το 14% αποπειράθηκε όντως να αυτοκτονήσει
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 34.000 νέων ηλικίας 13-24 ετών που αυτοπροσδιορίζονται ως ΛΟΑΤΚΙ (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι, τρανς, κουίρ, ίντερσεξ). Το 45% «σκέφτηκε σοβαρά να κάνει απόπειρα αυτοκτονίας το 2021» και το 14% αποπειράθηκε όντως να αυτοκτονήσει. Στην ηλικιακή ομάδα 13-17 ετών, το ποσοστό φτάνει το 50%.

Γενικότερα, οι ειδικοί παρατήρησαν μια αύξηση των αυτοκτονιών στους νέους, κυρίως στους μαθητές λυκείου, κατά τη διάρκεια της πανδημίας της Covid-19 και της κοινωνικής απομόνωσης που προκάλεσε. Όμως μια μελέτη του 2019 των αμερικανικών Κέντρων Πρόληψης και Καταπολέμησης Ασθενειών (CDC) έδειχνε από τότε ότι υπήρχε, στους μαθητές λυκείου, «σημαντική διαφορά» όσον αφορά τα ποσοστά εκείνων που σκέφτονταν την αυτοκτονία, ανάλογα με τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους. Έτσι, το 14,5% των μαθητών που αυτοπροσδιορίζονται ως ετεροφυλόφιλοι απάντησαν «ναι» στο ερώτημα αν σκέφτηκαν να αυτοκτονήσουν. Το ποσοστό εκτοξεύτηκε στο 46,8% μεταξύ των μαθητών που αυτοπροσδιορίζονται ως λεσβίες, ομοφυλόφιλοι ή αμφιφυλόφιλοι.

Οι συνθήκες που επικρατούσαν τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ ενέτειναν αυτήν την τάση, σύμφωνα με το The Trevor Project. «Η πανδημία της Covid-19 και ένα άνευ προηγουμένου κύμα νομοσχεδίων (κατά των δικαιωμάτων των ατόμων αυτών) εξακολουθούν να επηρεάζουν την ψυχική υγεία των νέων ΛΟΑΤΚΙ», υποστηρίζει η οργάνωση.

Συνολικά, το 73% των νέων ΛΟΑΤΚΙ στις ΗΠΑ είπαν ότι αισθάνθηκαν άγχος και το 58% έκανε λόγο για συμπτώματα κατάθλιψης κατά το 2021.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις