Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Άρχισαν τα όργανα με τις διακοπές ρεύματος- Για πόσες έχει δοθεί εντολή

Πάτρα: Άρχισαν τα όργανα με τις διακοπές...
Μαρτάτος Tάκης

Δεν ξεπερνούν τους 30 οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί ρεύματος για τους οποίους έχει δοθεί εντολή διακοπής, ωστόσο αναμένεται μέσα στο Μάιο ο αριθμός αυτός να αυξηθεί

Ανησυχία επικρατεί με τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν έρθει στα νοικοκυριά και που είναι οι περισσότεροι «φουσκωμένοι» λόγω και της επιβαλλόμενης ρήτρας αναπροσαρμογής αλλά και λόγω του κινδύνου που υπάρχει να δοθεί εντολή διακοπής της παροχής. Το thebest.gr επικοινώνησε με τον συνδικαλιστή της ΔΕΗ Θεόδωρο Κανελλόπουλο, ο οποίος τυγχάνει Πρόεδρος Τ.Ε. ΕΔΟΠ/ΔΕΗ Πατρών – Αιγίου, Μέλος του Δ.Σ. ΕΔΟΠ/ΔΕΗ και του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και όπως μας είπε αυτή τη στιγμή οι λογαριασμοί που αφορούν ανεξόφλητα μεγάλα ποσά και κινδυνεύουν με διακοπή, έχουν έρθει πριν το Πάσχα και δεν είναι πάνω από 20-30.

Βέβαια μετά την Πρωτομαγιά και μέσα στο Μάιο λήγουν περισσότεροι λογαριασμοί και ενδεχομένως ο αριθμός των νοικοκυριών στην περιοχή της Πάτρας και ευρύτερα που έχουν οφειλές να είναι πολύ μεγαλύτερος. Ρωτήσαμε τον κ. Κανελλόπουλο πότε πρέπει ο πολίτης να θορυβηθεί και να κινητοποιηθεί ώστε να μην βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να διακοπεί το ρεύμα στην οικία ή την επιχείρηση του και ποια είναι η λύση ώστε να βοηθηθεί μιας και ως γνωστόν το ρεύμα είναι ένα κοινωνικό αγαθό.

Όπως μας εξήγησε, ανεξαρτήτως ποσού, μόλις λήξει ο 2ος λογαριασμός και υπάρχει μέσα ανεξόφλητο ποσό θα πρέπει να κάνει κάτι. Η λύση είναι ο κόσμος που αδυνατεί να πληρώσει τα ποσά των λογαριασμών να σπεύσουν και να κάνουν διακανονισμό της οφειλής τους στην εταιρεία απ’ όπου παίρνουν ρεύμα. Για παράδειγμα η ΔΕΗ μπορεί να κάνει διακανονισμό σε 24 δόσεις ή άλλες εταιρείες πάροχοι δίνουν την ευχέρεια 6-8 δόσεων.

Πέρα από τον διακανονισμό το επόμενο βήμα για ένα νοικοκυριό είναι να πάει και να βάλει νυχτερινό τιμολόγιο, να πάει στον ΔΕΔΔΗΕ  και να ζητήσει έναν μετρητή διπλής εγγραφής, κάτι που κοστίζει με την εγκατάσταση 41 ευρώ ενώ για όσους πληρούν τα κριτήρια και προϋποθέσεις για το Κοινωνικό Τιμολόγιο θα πρέπει να απευθυνθούν στο λογιστή τους και να προχωρήσουν τη διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εταιρείες πάροχοι δίνουν τα οικονομικά στοιχεία των λογαριασμών με τις όποιες διακοπές σε κεντρικό επίπεδο στον ΔΕΔΔΗΕ και από κει πέρα ο ΔΕΔΔΗΕ προχωρά στην εκτέλεση τους.

«Κάποιοι κερδοσκοπούν δεν χωρά αμφιβολία», ανέφερε στο thebest.gr ο κ. Κανελλόπουλος προσθέτοντας πως οι εταιρείες που παράγουν ρεύμα το πωλούν ως χρηματιστηριακό είδος εις βάρος στις περισσότερες των περιπτώσεων των πολιτών. Γι’ αυτό κι εδώ, τονίζει ο κ. Κανελλόπουλος είναι σημαντικό και οφείλει να παρέμβει η πολιτεία με την επιδότηση της παραγωγής ρεύματος που θα συγκρατήσει τις τιμές μιας και η λύση που έχει προτείνει μέχρι στιγμής κάνοντας μία έκπτωση στους λογαριασμούς, δυστυχώς λογίζεται ως μία σταγόνα στον ωκεανό!

Ο κ. Κανελλόπουλος μας είπε ακόμα πως μπορεί να επιδοτηθούν τα νοικοκυριά για φωτοβολταϊκή ισχύ, κάτι που ήδη έχει ξεκινήσει ως πρόγραμμα από μία εταιρεία που θα μπορεί να συμψηφίζεται στη συνέχεια με την κατανάλωση ρεύματος, πετυχαίνοντας τη μείωση του ενεργειακού κόστους.

Τέλος ο κ. Κανελλόπουλος προτείνει οι πολίτες, όσοι δεν το έχουν κάνει, να μετατρέψουν τους λογαριασμούς τους σε μηνιαίους ώστε να μπορούν να τους εξυπηρετούν αποτελεσματικότερα και να μην συσσωρεύεται ένα υπέρογκο ποσό σ’ ένα δίμηνο ή τετράμηνο.

Ο κ. Κανελλόπουλος σχολιάζοντας την όλη εξέλιξη του κρίσιμου ζητήματος της ενέργειας, ανέφερε πως «η Ευρώπη από το 2012-2013 έπρεπε να είχε βρει εναλλακτικές λύσεις για την ενέργεια και όχι να επιδοτεί και να υποχωρεί στη Ρωσία ώστε να μην φτάσουμε στην τωρινή κατάσταση με την Ευρώπη να “χορεύει” στον ρυθμό του Πούτιν.

 

Ο κ. Κανελλόπουλος

Ο κ. Κανελλόπουλος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις