Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με τι καιρό θα κάνουμε Πρωτομαγιά; Ο Νικόλας Σερέτης αναλύει στο thebest

Με τι καιρό θα κάνουμε Πρωτομαγιά; Ο Νικ...
Νικόλας Σερέτης

Η πρόγνωση του καιρού από αύριο, Πέμπτη 28 Απριλίου έως και τη Δευτέρα 2 Μαΐου

Με καλοκαιρία και ανοιξιάτικες θερμοκρασίες εορτάστηκε το Πάσχα φέτος στο σύνολο της χώρας, δίνοντάς μας την ευκαιρία για σημαντικές ανάσες χαλάρωσης μετά από αρκετό καιρό.

Το μοτίβο της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας πάνω από την Ευρώπη αναμένεται να μεταβληθεί εν μέρει το ερχόμενο διάστημα, καθώς κάποια απομεινάρια δροσερότερων, όπως θα τις χαρακτήριζα, αερίων μαζών, θα κατέλθουν προς την περιοχή των Βαλκανίων, δίνοντας φαινόμενα αστάθειας κυρίως σε περιοχές της βόρειας και βορειοδυτικής χώρας και τοπικά και στα ορεινά των υπόλοιπων περιοχών. Η επικράτηση Α-ΒΑ ανέμων θα οδηγήσει σε πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά και βόρεια της χώρας, όχι όμως και στα δυτικά, όπου δρώντας ως καταβάτες θα διατηρήσουν την θερμοκρασία σε σχετικά υψηλά επίπεδα.

Ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι οι συνθήκες θα ευνοήσουν για ακόμη μία φορά φέτος την Άνοιξη την μεταφορά αφρικανικής σκόνης, όπως φαίνεται και στον παρακάτω προγνωστικό χάρτη.

Συνεπώς, στην περιοχή της Αχαΐας και της Πάτρας αναμένεται η εξής μετεω-πορεία:

Πέμπτη 28/4: Ηλιοφάνεια με παροδική αραιή συννεφιά προς το απόγευμα. Θερμοκρασία από 14-26, τοπικά έως και 27°C. Άνεμοι μεταβλητοί 2-3bf.

Παρασκευή 29/4: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες συνοδεία αφρικανικής σκόνης. Φαινόμενα αστάθειας με μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά τμήματα του νομού τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 13-25°C και οι άνεμοι ανατολικοί 3-4 και τοπικά στην περιοχή του Ρίου έως 5bf.

Σάββατο 30/4: Απομάκρυνση της σκόνης και περιορισμός της αραιής συννεφιάς με περισσότερη ηλιοφάνεια μέσα στην ημέρα. Εκ νέου πιθανότητα για αστάθεια στην ορεινή Αχαΐα το μεσημέρι και το απόγευμα. Θερμοκρασία 15-25, τοπικά έως και 26°C και άνεμοι ανατολικοί με εντάσεις όμοιες με της Παρασκευής.

Κυριακή 1/5 (Πρωτομαγιά): Επαναφορά των αραιών νεφώσεων και της αφρικανικής σκόνης και εκ νέου εκδήλωση αστάθειας στα ορεινά με πιο περιορισμένη, όμως, έκταση αυτή τη φορά. Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων τοπικά έως 5 bf στην περιοχή του Ρίου.

Δευτέρα 2/5: Αραιή συννεφιά τοπικά πιο αυξημένη με μικρή πιθανότητα για κάποιο πέρασμα βροχόπτωσης τις μεσημβρινές ώρες. Θερμοκρασία σε μικρή πτώση κατά 1-2°C, ενώ αμετάβλητο θα παραμείνει το ανεμολογικό πεδίο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις