Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι νέες πανίσχυρες κάμερες της google street, "σαρώνουν" την Πάτρα - Δείτε το ρομποτικό όχημα - ΦΩΤΟ

Οι νέες πανίσχυρες κάμερες της google st...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Η google street βγάζει χιλιάδες νέες φωτογραφίες στους δρόμους της Πάτρας

Στην Πάτρα βρίσκεται αυτές τις ημέρες το όχημα της google street view με τον οδηγό της να έχει σαρώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα μια τεράστια περιοχή από την ανατολικότερη άκρη της Πάτρας εως και την οδό Παπαφλέσσα. Χιλιάδες φωτογραφίες αποτυπώνουν εκ νέου τους δρόμους, τα κτίρια, τις επιχειρήσεις και τα μικρότερα σπίτια της Πάτρας. Ο αλγόριθμος της google αναλαμβάνει αυτόματα να θολώσει τα προσωπικά δεδομένα πολιτών που θα τύχει να βρεθούν στην πορεία των οχημάτων της google street view, τα οποία και περιγράφονται σχετικά.

Αξίζει να αναφέρουμε πως για ολόκληρη την Ελλάδα, 3 οχήματα έχουν αναλάβει την αποτύπωση δρόμων και κτιρίων. Το αυτοκίνητο με τους ρομποτικούς βραχίονες και τις προηγμένες κάμερες, που έχει αναλάβει ολόκληρη την Πελοπόννησο και όχι μόνο, εθεάθη στην Πάτρα και ειδικότερα στην οδό Όθωνος Αμαλίας. Εδώ και κάποιους μήνες έχει ξεκινήσει η αναβάθμιση του google street view με νέες φωτογραφικές απεικονίσεις, κάτι που θα φανεί σύντομα στο κάτω μέρος της εφαρμογής όπου αναγράφεται η χρονιά κατα την οποία ελήφθησαν οι επικαιροποιημένες τρισδιάστατες εικόνες. 

Τα οχήματα της Google Street view αναβαθμίστηκαν όπως γίνεται και με τις απεικονίσεις των δρόμων ανά τον κόσμο. Το είδαμε και στο όχημα που συναντήσαμε στην Πάτρα. Οι τεράστιες κάμερες που στο παρελθόν έμοιαζαν με μια μικρή υδρόγειο στην οροφή των οχημάτων της google, άλλαξαν και αυτές. Η Google ανανέωσε τη σχεδίαση για τις κάμερες που χρησιμοποιούνται για τη λήψη εικόνων Street View, εξέλιξη που αποτελεί και την πρώτη σημαντική αναβάθμισή της εδώ και αρκετά χρόνια.

Η νέα συσκευή κάμερας επιτρέπει πιο καθαρές, υψηλότερης ανάλυσης και πιο ζωντανές σε χρώμα φωτογραφίες. Το design πάκτωσης της κάμερας στην οροφή του οχήματος δεν άλλαξε, ωστόσο πλέον εκεί βλέπουμε μια μικρότερη μπάλα που διαθέτει μόλις επτά κάμερες εξοπλισμένες με αισθητήρες 20 megapixel. Η εξέδρα φιλοξενεί επίσης δύο κάμερες που τραβούν φωτογραφίες HD και δύο συστοιχίες μπροστά και πίσω για ραντάρ λέιζερ.

Οι δυνατότητες μηχανικής εκμάθησης και τεχνητής νοημοσύνης της Google σημαίνουν ότι όταν οι φωτογραφίες καταγράφονται από ένα αυτοκίνητο Street View, οι αλγόριθμοι μπορούν να εντοπίσουν και να σημειώσουν σχετικά ονόματα και αριθμούς οδών, προσθέτοντάς τα αυτόματα στη βάση δεδομένων της Google. Το λογισμικό μπορεί επίσης να αναγνωρίσει ονόματα και λογότυπα επιχειρήσεων. Η Google εργάζεται για να βελτιώσει το λογισμικό, αναβαθμίζοντας τς δυνατότητές του περαιτέρω, ώστε μια μέρα να μπορεί να αναγνωρίσει διαφορετικούς τύπους καταστημάτων με βάση το πώς μοιάζουν και να διαβάζει ακόμη και μικρές πινακίδες.

Η καλύτερη τεχνολογία θα οδηγήσει σε καλύτερα δεδομένα πηγής για τις δυνατότητες μηχανικής εκμάθησης της Google, κάτι που θα της επιτρέψει να επεκτείνει τις λειτουργίες αναζήτησης και Βοηθού της Google.

Το Google Street View τραβάει φωτογραφίες από το 2007 και ο στόλος των οχημάτων του Street View περιλαμβάνει αυτοκίνητα, αλλά ακόμη και μικρότερου τύπου οχήματα για εσωτερικούς χώρους που μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες σε μέρη όπως μουσεία. Η συσκευή κάμερας έχει τοποθετηθεί ακόμη και σε σακίδιο πλάτης για λήψη εικόνων από μέρη που δεν είναι εύκολα προσβάσιμα με όχημα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις