Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Καθημερινές κινητοποιήσεις έξω από το Δημαρχείο ξεκινούν οι μουσικοί της Δημοτικής Μπάντας

Πάτρα: Καθημερινές κινητοποιήσεις έξω απ...

Απέστειλαν ανακοίνωση με αιχμές στον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη και την πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Κ. Γεροπαναγιώτη

Με απαντητική ανακοίνωση του εκπροσώπου των μουσικών της Δημοτικής Μπάντας Δημήτρη Μπεγλερίδη γνωστοποιείται πως θα προβούν σε καθημερινές κινητοποιήσεις έξω από το Δημαρχείο της οδού Μαιζώνος.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των μουσικών, οι οποίοι απευθύνονται στον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη και την πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, «πώς γίνεται κ. Δήμαρχε και κ. Πρόεδρε του Πολιτιστικού να δαπανάτε για το φεστιβάλ γλυπτικής διάρκειας 1 μήνα, 107.000 ευρώ και για εμάς δεν έχετε ποτέ χρήματα και ρίχνετε τις ευθύνες στο Υπουργείο Πολιτισμού και στην Περιφέρεια.

Φτάνει η κοροϊδία και τα επαναλαμβανόμενα προς εμάς ψέματα και τον Πατραϊκό λαό περί Δημοτικής Μουσικής (Μπάντα).

Άλλωστε στην τελευταία συνάντηση που είχαμε με το Δήμαρχο μας παρότρυνε να προβούμε σε κινητοποιήσεις προκειμένου να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας».

Να προσθέσουμε πως ο Δήμαρχος Πατρέων έθεσε με επιστολή του προς την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη το όλο θέμα των εργασιακών δικαιωμάτων δεκάδων μουσικών της Μπάντας του Δήμου Πατρέων και της ανάγκης έκτακτης χρηματοδότησης του Πολιτιστικού Οργανισμού για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας της Δημοτικής Μουσικής. Ο κ. Πελετίδης συγκεκριμένα ανέφερε πως είναι επιτακτική η ανάγκη έκτακτης χρηματοδότησης του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων από το Υπουργείο Πολιτισμού, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες οικονομικές ανάγκες που προκύπτουν από την επαναστελέχωση της Μπάντας του Δήμου, με έμπειρους και άξιους μουσικούς, που δικαίως διεκδικούν το δικαίωμά τους στην εργασία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις