Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του 12ου ΓΕΛ Πάτρας σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Πάτρας και το ΠΕ.Κ.Ε.Σ Δυτικής Ελλάδας

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε ...

Την Κυριακή 10/04/2022 κατά τις ώρες 10:30 πμ – 15:00μμ στο χώρο του 12ου ΓΕΛ Πατρών με θέμα: « Πυθαγόρας ο Σάμιος – Ο Έλληνας που άλλαξε τον κόσμο»

Το 12ο ΓΕΛ Πάτρας  σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Πατρών και το ΠΕ.Κ.Ε.Σ Δυτ. Ελλάδας πραγματοποίησαν με εξαιρετική επιτυχία,  την Κυριακή 10/04/2022 κατά τις ώρες 10:30 πμ – 15:00μμ στο χώρο του 12ου ΓΕΛ Πατρών, Επιστημονική- Διαθεματική  Ημερίδα με θέμα: « Πυθαγόρας ο Σάμιος – Ο Έλληνας που άλλαξε τον κόσμο»

Στην ημερίδα συμμετείχαν με εισήγηση η κ. Μπαλωμένου Αθανασία, Συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου Σ.Ε.Ε ΠΕ03, ΠΕ.Κ.Ε.Σ Δυτ. Ελλάδας, η κ. Καραλή Βασιλική Συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου Σ.Ε.Ε ΠΕ02, ΠΕ.Κ.Ε.Σ Δυτ. Ελλάδας, οι εκπαιδευτικοί του 12ου ΓΕΛ κ.Γαργαλιώνη Ελένη ΠΕ03,κ. Κωνσταντόπουλος Λεωνίδας ΠΕ03, κ.Νιφόρα Βασιλική ΠΕ04.01, κ.Κριδεράς Γρηγόριος ΠΕ04.01 και οι εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου Πατρών κ. Μπένος Ανδρέας ΤΕ16 και κ. Πεγιάζης Χάρης ΠΕ79.01 καθώς και 23 μαθητές των δύο σχολείων.

Χαιρετισμό απηύθυνανο κ. Παπαδάκης Σπυρίδωνας,Σ.Ε.Ε. ΠΕ86, Οργανωτικός Συντονιστής ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας, η κ. Φώτου Αγγελική,Διευθύντρια του 12ου ΓΕΛ και ο κ. Λέκκας Σταμάτης, Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Πατρών.

Στο πλαίσιο της Ημερίδας αναδείχθηκε η σπουδαιότητα και χρησιμότητα του μαθήματος της Γεωμετρίας στην ανάπτυξη της συνδυαστικής, κριτικής, συλλογιστικής και αποδεικτικής σκέψης, καθώς και η στενή και άρρηκτη σχέση των μαθηματικών με τη μουσική και άλλες επιστήμες.Επιπλέον, αναδείχθηκε μέσα από παραδείγματα, η χρησιμότητα των ψηφιακών εργαλείωνκαι δυναμικών μαθηματικών προγραμμάτων στη διδακτική των μαθηματικών. Τέλος,  επιτεύχθηκεηδημιουργία δίαυλων  επικοινωνίας με άλλα σχολεία,  ώστε να υπάρξει διάχυση ιδεών σε διαθεματικές πρακτικές.

Στην ημερίδα έγιναν οι παρακάτω παρουσιάσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα της ημερίδας.

Πυθαγόρειο  θεώρημα  &STE(A)M προσέγγιση από την κ. Μπαλωμένου Αθανασία , Σ.Ε.Ε ΠΕ03

Ο Φιλόσοφος Πυθαγόρας από την κ. Καραλή Βασιλική , Σ.Ε.Ε. ΠΕ02

Το Μονόχορδο του Πυθαγόρα και το μουσικό του σύστημα από μαθητές του Μουσικού σχολείου Πατρών με υπεύθυνο καθηγητή τον κο Μπένο Αντρέα, Μουσικό.

 Μαθηματικά και Πυθαγόρας και Εφαρμογές Πυθαγορείου θεωρήματος από την κ. Γαργαλιώνη Ελένη και τον κ. Κωνσταντόπουλο Λεωνίδα,Μαθηματικούς.

Αποδείξεις του Πυθαγορείου θεωρήματος με τη βοήθεια του δυναμικού προγράμματος Geogebra από ομάδες μαθητών της Α΄ τάξης του 12ου ΓΕΛ Πατρών με υπεύθυνους καθηγητές την κ. Γαργαλιώνη Ελένη και κ. Κωνσταντόπουλο Λεωνίδα.

Γεωμετρία και Μουσική  από τον κ.Πεγιάζη Χάρη, Μουσικό και ομάδα μαθητών του Μουσικού Σχολείου.

Οι εφαρμογές του Πυθαγόρα στη Φυσική από ομάδα μαθητών της Α τάξης και υπεύθυνη την κ. Νιφόρα Βασιλική, Φυσικό.

Κούπα του Πυθαγόρα από ομάδα μαθητών της Α τάξης και υπεύθυνο τον κ. Κριδερά Γρηγόριο, Φυσικό.

Στο τέλος έγινε εργαστήριο κατασκευής της κούπας του Πυθαγόρα και δόθηκε και από μία όμοια αναμνηστική  κούπα σε όσους παρευρέθησαν στην εκδήλωση.

Ευχαριστούμε θερμά το Μουσικό Σχολείο Πατρών για την εποικοδομητική μας  συνεργασία καθώς και το ΠΕ.Κ.Ε.Σ Δυτ. Ελλάδας  και ιδιαίτερα τον κ.Σπ.Παπαδάκη, την κ. Αθ. Μπαλωμένου και την κ. Βασ.Καραλή.

Ευχαριστούμε τους συμμετέχοντες καθηγητές και τις μαθητικές ομάδες  που με τις εμπεριστατωμένες και πρωτότυπες εργασίες τους έδωσαν χρώμα και ταυτότητα στην εκδήλωση, καθώς και όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση και μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ευχαριστούμε, τέλος, όλους τους “αφανείς ήρωες”, εκπαιδευτικούς και μαθητές του σχολείου μας, που βοήθησαν αφιερώνοντας σημαντικό μέρος του ελεύθερου χρόνου τους στη διοργάνωση και υλοποίηση της δράσης αυτής.

Η προσέλευση έγινε σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα για την προστασία από την  Covid 19 .

Η όλη εκδήλωση καλύφθηκε από χορηγούς, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

Για περισσότερες πληροφορίες, το υλικό της ημερίδας (παρουσιάσεις και video, κλπ) μπορείτε να  επισκεφτείτε την Ιστοσελίδα του σχολείου και το ιστολόγιο του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας.

Η Οργανωτική Επιτροπή

Φώτου Αγγελική  - Διευθύντρια 12ουΓΕΛ Πατρών

Λέκκας Σταμάτης - Διευθυντής Μουσικού Σχολείου Πατρών

Γαργαλιώνη Ελένη,Μαθηματικός

Κριδεράς Γρηγόριος, Φυσικός

Κωνσταντόπουλος Λεωνίδας, Μαθηματικός

Μπένος Ανδρέας, Μουσικός

Νιφόρα Βασιλική, Φυσικός

Πεγιάζης Χάρης, Μουσικός

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά