Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

ΠΑΤΡΑ: Εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής «Κορνήλιος Γραμμένος Προσωδίες & Ραψωδίες» (ΦΩΤΟ)

ΠΑΤΡΑ: Εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής...

«Πλημμύρισε» μετά από δύο χρόνια η Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών

Τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής «Κορνήλιος Γραμμένος. Προσωδίες & Ραψωδίες», έγιναν το βράδυ της Παρασκευής 15 Απριλίου η αίτια, για να «πλημμυρίσει» μετά από δύο χρόνια η Δημοτική Πινακοθήκη  Πατρών με χρώματα και μουσική .

Οι φίλοι των εικαστικών – και όχι μόνο - γέμισαν την αίθουσα, δίνοντας μαζικά το παρών, ενώ ιδιαίτερη ήταν η παρουσία των καθηγητών και των μαθητών από το εικαστικό εργαστήρι του Πολιτιστικού Οργανισμού.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη στην ομιλία της επεσήμανε μεταξύ άλλων, ότι αναπόσπαστο στοιχείο της προσπάθειας που καταβάλλεται από τη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών είναι  η προβολή του έργου και της ζωής καλλιτεχνών της πόλης μας, αναδεικνύοντας  τη συμβολή τους στην Τέχνη και τον Πολιτισμό .

Η Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών  προσεγγίζει και αναδεικνύει όλο το φάσμα της εικαστικής δημιουργίας, συμβάλλοντας στη γνωστοποίηση καλλιτεχνικών κινημάτων, τάσεων και δημιουργών που έχουν ιστορικά καταγραφεί καθώς και σε ότι κυοφορείται ως έκφραση των σύγχρονων αναζητήσεων και προβληματισμών.

Η κ. Γεροπαναγιώτη ευχαρίστησε θερμά  τους ανθρώπους του MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά, Γιάννη Μπόλη και Ελένη Κωτσαρά για την άψογη  συνεργασία και τις κόρες του καλλιτέχνη Δάφνη και Οφηλία Γραμμένου, για την ευγενική  παραχώρηση των έργων του καλλιτέχνη.

Ο ιστορικός τέχνης και επιμελητής της έκθεσης Γιάννης Μπόλης αναφέρθηκε στο έργο του Κορνήλιου Γραμμένου, τα στοιχεία που κυριαρχούν σε αυτό, τις τεχνικές της δουλειάς του και τις αναζητήσεις του. Στο έργο του πατέρα της  αναφέρθηκε η κόρη του Κορνήλιου Γραμμένου, Δάφνη.

Προλόγισε η υπεύθυνη της Δημοτικής Πινακοθήκης Πατρών κ. Γιάννα Παναγοπούλου.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκε ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης, ο αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς η πρόεδρος της Κοινωφελούς του Πατρινού Καρναβαλιού Ήρα Κουρή, ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Πέτρος Βάης, τα μέλη της γνωμοδοτικής επιτροπής στη Δημοτική Πινακοθήκη και εκπρόσωποι φορέων της πόλης.

Την εκδήλωση των εγκαινίων «έντυσε» μουσικά το κουϊντέτο του Δημοτικού Ωδείου της Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture