Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γιώργος Βαγενάς: «Για εμένα ό,τι πει η ομάδα είναι Ευαγγέλιο»

Γιώργος Βαγενάς: «Για εμένα ό,τι πει η ο...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Η επόμενη ημέρα

Την  επόμενη μέρα, βλέπουν, πλέον, στο Εμπορικό Σύλλογο Πατρών, μετά την αναδιάρθρωση του Διοικητικού Συμβουλίου, με πρόεδρο τον Γιώργο Βαγενά, που καλείται να οδηγήσει τους εμπόρους στις προγραμματισμένες εκλογές,  στο τέλος του Ιουνίου.

Σε ό, τι αφορά, την συνεδρίαση της Πέμπτης με την αλλαγή του προέδρου αλλά και του Διοικητικού Συμβουλίου, ο νέος πρόεδρος Γιώργος Βαγενάς, μιλώντας στο thebest.gr ανέφερε: «Χθες έγινε μια ομαλή διαδικασία, έπρεπε να γίνει η αντικατάσταση γιατί ο κ. Ζαφειρόπουλος, ήταν ένας πρόεδρος που δεν είχε την στήριξη. Αποφάσισε να ανεξαρτητοπηθεί  και να κατεβάσει δικό του ψηφοδέλτιο. Θεμιτό αλλά έτσι δεν θα μπορούσαν να συνεχιστούν οι διαδικασίες. Επικεφαλής στην «Ενωτική Κίνηση» ήμουν εγώ και πρώτος σε σταυρούς και αποφασίσαμε τότε από κοινού να πάει ο κ. Ζαφειρόπουλος για πρόεδρος.  Άρα όπως όλη η ομάδα αποφασίζει ποιος θα πάει πρόεδρος, η ίδια ομάδα μπορεί να αποφασίσει αν θα πρέπει να συνεχίσει ή όχι μέχρι τις εκλογές»

Επίσης, στάθηκε σε τέσσερα στοιχεία προκειμένου να δώσει απαντήσεις σε όλα όσα έχουν ειπωθεί από τον απερχόμενο πρόεδρο, σχετικά με την εξωστρέφεια του συλλόγου: «Πρώτον ο Εμπορικός Σύλλογος, αυτή την ώρα έχει 3.000 μέλη στο μητρώο. Δεύτερον, την τελευταία διετία εγράφησαν 409 μέλη. Τρίτον, ψηφίζουν 1000 άτομα, όταν στην Αθήνα ψηφίζουν 700 άτομα, και τέταρτον, έχουμε κάνει κάποιες κινήσεις, όπως για παράδειγμα κάποιες που δεν έτρεξαν από το υπουργείο όπως είναι το themall . Να πω ότι ο σύλλογος είναι ανοικτός και 1.000 εγγραφές να έρθουν σήμερα, θα τις περάσουμε γιατί πρέπει και θέλουμε να τις περάσουμε».

Ο κ. Βαγενάς, ερωτώμενος, αν θα είναι παρών στις ερχόμενες εκλογικές διαδικασίες, απάντησε: Είμαι πρόεδρος της Ομοσπονδίας και έχω στο δυναμικό μου 50 εμπορικούς συλλόγους, όπως και της Πάτρας. Αυτή την ώρα ήθελα να μπω για να εγγυηθώ την ενότητα μέχρι και τις εκλογές. Να πάνε όλα ομαλά, να έχουμε συσπείρωση,  να έχουμε κόσμο, να έχουμε μαζικές διαδικασίες που έτσι κι αλλιώς είχαν δρομολογηθεί. Το αν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές, θα το αποφασίσει η ομάδα. Δεν κάνω ποτέ κάτι αν δεν συμβουλευτώ πρώτα ολόκληρη την ομάδα. Ο,τι πει η ομάδα για εμένα είναι Ευαγγέλιο».

Τα πρόβλημα που «γονατίζουν» τους εμπόρους

Μιλώντας για τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν, οι έμποροι, ο νέος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας αλλά και πρόεδρος της Ομοσπονδίας, τόνισε: «Αυτό το τετράμηνο, από Γενάρη μέχρι σήμερα, είναι παραδοσιακά το καλύτερο τετράμηνο του εμπορίου, γιατί γίνεται το 40% του ετήσιου τζίρου. Αυτή την στιγμή όμως, δεν έχουμε δουλέψει καθόλου, οι τζίροι είναι μηδενικοί και η Πασχαλινή δουλειά είναι ανύπαρκτη. Αυτά, σε συνδυασμό με την ακρίβεια που σαρώνει τα νοικοκυριά αλλά και όλους εμάς,  τους λογαριασμούς που είναι απλήρωτοι, τις φορολογικές υποχρεώσεις που δεν μπορούν να πληρωθούν, οδηγούν σε ασφυξία.   Αν δεν παρθούν τώρα αμέσως μέτρα, ότι και να κάνουμε δεν πρόκειται να συνέλθουμε ποτέ».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις