Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Διπρόσωπος» ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα –Πώς θα κάνουμε Πάσχα

Πάτρα: «Διπρόσωπος» ο καιρός τη Μεγάλη Ε...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Η πρόγνωση από τον Νικόλα Σερέτη

Με δυο πρόσωπα ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα, στην Αχαΐα. Αίθριος και με ανοδική τάση στην θερμοκρασία αναμένεται να είναι την Μεγάλη Τρίτη και την Μεγάλη Τετάρτη, ενώ τις επόμενες δυο ημέρες θα είναι μουντός και άστατος. Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο καιρός δείχνει να είναι άστατος αλλά με την θερμοκρασία να φτάνει μέχρι και τους 22 βαθμούς.

 «Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία άνωθεν της Ευρώπης ήταν ευνοϊκή όσον αφορά την επικράτηση καλοκαιρίας στην ευρύτερη περιοχή της κεντρο-ανατολικής Μεσογείου και κατ' επέκταση και στην χώρας μας, κατά την διάρκεια αυτής της εβδομάδας, λόγω της επικράτησης σχετικά υψηλών βαρομετρικών πιέσεων. Αντίθετα, στο δυτικό τμήμα της Γηραιάς ηπείρου οι χαμηλότερες βαρομετρικές πιέσεις οδήγησαν στην επικράτηση πιο άστατου και πιο ψυχρού καιρού. Το ίδιο σκηνικό αναμένεται να διατηρηθεί και για το ερχόμενο διήμερο» αναφέρει στο thebest.gr ο γεωλόγος και προγνώστης καιρού Νικόλας Σερέτης.

Σε ό, τι αφορά, την αυριανή ημέρα και η καλοκαιρία θα υπερισχύσει με υψηλές, μάλιστα, θερμοκρασίες. Έτσι, στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας τις ερχόμενες δύο ημέρες αναμένεται, καλοκαιρία και καιρική ηρεμία με πλήρη απουσία φαινομένων την Παρασκευή 15/4, όπου ο υδράργυρος θα σημειώσει άνοδο φθάνοντας 22-24°C.

Σταδιακή αλλαγή του σκηνικού αναμένεται από το Σάββατο με την επίσκεψη αρχικά ενός αβαθούς βαρομετρικού χαμηλού από την Αφρική και μετέπειτα με την έλευση ενός 2ου χαμηλού αυτή τη φορά από τα βορειοδυτικά μας.

Η παραπάνω εξέλιξη θα έχει ως αποτέλεσμα:

·         Την επικράτηση ζεστού και μουντού καιρού κατά την διάρκεια του Σαββάτου με την επίσκεψη αφρικανικής σκόνης και τοπικά λασπο-ψιχαλίσματα μέσα στην ημέρα. Ο υδράργυρος, παρά ταύτα, θα βρεθεί στα επίπεδα των 23-25°C εξ’ αιτίας των ανατολικών-νοτιοανατολικών ανέμων που θα πνέουν στην περιοχή. Στο Ρίο μάλιστα προς το απόγευμα και μετά θα ενισχυθούν πρόσκαιρα φθάνοντας τοπικά τα 7-8bf.

·         Μέσα την Κυριακή το σκηνικό αυτό θα ανατραπεί σταδιακά με επικράτηση άστατου και δροσερού καιρού από το 2ο μισό της ημέρας. Βροχοπτώσεις αναμένονται κυρίως κατά το απόγευμα-βράδυ, στροφή των ανέμων σε δυτικούς και απομάκρυνση της σκόνης. Ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί κατά την διάρκεια της Μ. Δευτέρας με κατά περιόδους βροχοπτώσεις στην πόλη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει κάμψη με την Δευτέρα να είναι η πιο ψυχρή ημέρα, όπως όλα δείχνουν, της Μ. Εβδομάδας.

Η εκτίμηση του καιρού μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα

Με τα μέχρι ώρας διαθέσιμα δεδομένα, φαίνεται πως την Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη αναμένεται βελτιωμένος καιρός, ενώ υπάρχει πιθανότητα για επαναφορά του άστατου καιρού το διήμερο Μ. Πέμπτης και Μ. Παρασκευής. Οι μέγιστες θερμοκρασίες το εν λόγω διάστημα αναμένεται να βρεθούν στα επίπεδα των 17-20°C κατά Μ.Ο.

Όσον αφορά το διήμερο Μ. Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα δείχνει να υπάρχει για την ώρα μια διχογνωμία στα προγνωστικά μοντέλα, με το επικρατέστερο σενάριο να δείχνει αυτή τη στιγμή πως είναι η επικράτηση άστατου καιρού αλλά κυρίως σε ορεινά τμήματα αυτή τη φορά, με φαινόμενα κατά την διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών και με τον υδράργυρο να σημειώνει μικρή άνοδο και να φθάνει στα επίπεδα των 20-22°C.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις