Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Εμφράγματα» μέσα σε φακέλους για τους Πατρινούς - Σπεύδουν στους δικηγόρους για τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος

 «Εμφράγματα» μέσα σε φακέλους για τους ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

«Υπάρχει στην Πάτρα παράδειγμα διαζευγμένης γυναίκας που λαμβάνει διατροφή 350 ευρώ και καλείται να πληρώσει ρεύμα 800 ευρώ»

Σε δικηγόρους καταφεύγουν πολλοί Πατρινοί προκειμένου να δουν αν και πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν τις αυξήσεις στο ρεύμα και τους φουσκωμένους λογαριασμούς, οι οποίοι πέφτουν κατά ριπάς λίγο πριν το Πάσχα, προκαλώντας …. εμφράγματα.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Πάτρας, Θανάσης Ζούπας, «πολλοί ιδιώτες και επιχειρηματίες κατέφυγαν σε δικηγορικά γραφεία για να δουν με τι τρόπο μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτή την υπέρογκη αύξηση.  Είναι ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα το οποίο το επόμενο διάστημα θα πάρει μορφή χιονοστιβάδας αν δεν αλλάξει κάτι.  Όταν δεν σου φτάνει ο μισθός σου για να πληρώσεις το ρεύμα, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Υπάρχει  στην Πάτρα παράδειγμα διαζευγμένης γυναίκας που λαμβάνει διατροφή 350 ευρώ και καλείται να πληρώσει ρεύμα 800 ευρώ».

Όπως εξηγεί, «πολλές φορές, πέρα από τη ρήτρα αναπροσαρμογής, παρατηρείται και ένα φαινόμενο καταχρηστικών πρακτικών εκ μέρους διαφόρων προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας.  Ένας προμηθευτής μπορεί να προχωρήσει σε μονομερή αλλαγή των όρων της σύμβασης  όμως απαιτούνται κάποιες προϋποθέσεις . Η πρώτη είναι να προβλέπεται αυτό από την αρχική σύμβαση. Επιπλέον κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει πριν από τους έξι μήνες ενώ ο καταναλωτής θα πρέπει να ειδοποιηθεί εγκαίρως. Υπάρχουν  περιπτώσεις λοιπόν που θα πρέπει να ελεγχθούν πράγματα. Όταν υπογράφεις μία σύμβαση δεν μπορείς να φανταστείς ότι μετά από λίγους μήνες θα πληρώνεις τα διπλάσια από αυτά που ήξερες αρχικά.

Ακόμα λοιπόν, κι αν προβλέπεται από το νόμο, που προβλέπεται, η μονομερής τροποποίηση, ο καταναλωτής πρέπει να ενημερωθεί νωρίτερα και αυτή η ενημέρωση δε θα πρέπει να γίνεται μέσα από το λογαριασμό όπου αναγράφεται στη δεύτερη σελίδα με μικρά γράμματα.  Αυτά είναι ζητήματα για τα οποία ένας πολίτης μπορεί να προσφύγει  και προσφεύγει, στη δικαιοσύνη».

Να σημειώσουμε ότι για τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος που «καίνε» τον προϋπολογισμό επιχειρήσεων και νοικοκυριών  το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών έκανε και παρέμβαση (Δείτε εδώ).

Δείτε μερικούς ενδεικτικούς λογαριασμούς ρεύματος από αυτούς που φτάνουν στα σπίτια των Πατρινών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις