Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η Χριστίνα Αλεξοπούλου κατέθεσε ερώτηση στον Κ. Σκρέκα για το ρεύμα στα φιλανθρωπικά ιδρύματα και κοινωνικές δομές

Η Χριστίνα Αλεξοπούλου κατέθεσε ερώτηση ...

Το ίδρυμα «Κιβωτός της Αγάπης» στην Πάτρα αν & εξυπηρετεί 79 ενδεείς συμπολίτες μας, στη δεδομένη στιγμή, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά στο υψηλό κόστος προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας

Με Ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Χριστίνα Αλεξοπούλου προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωνσταντίνο Σκρέκα, ζητά την τροποποίηση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης ώστε να αυξηθεί η μέγιστη κατανάλωση ρεύματος ανά φιλανθρωπικό ίδρυμα και να μπορούν να επωφεληθούν από το τιμολόγιο υπηρεσιών αλληλεγγύης.

Η ενεργειακή κρίση και η συνεπακόλουθη αύξηση των τιμών του ρεύματος, δημιουργεί λειτουργικό και οικονομικό βάρος στα φιλανθρωπικά ιδρύματα και τις κοινωνικές δομές, αναφέρει η κ. Αλεξοπούλου και προσθέτει πως θα πρέπει η πολιτεία στο βαθμό που είναι εφικτό, καθώς και η κοινωνία να είναι υποστηρικτές του τεράστιου έργου που προσφέρουν τα ιδρύματα αυτά.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το ίδρυμα «Κιβωτός της Αγάπης» στην Πάτρα. Αν και εξυπηρετεί 79 ενδεείς συμπολίτες μας, στη δεδομένη στιγμή, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά στο υψηλό κόστος προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

Η κα Αλεξοπούλου με την Ερώτηση που κατέθεσε προς τον κ. Σκρέκα, δείχνει έμπρακτα για ακόμη μία φορά το ενδιαφέρον και το σεβασμό της προς το σημαντικό έργο που επιτελούν οι δομές αυτές για τη τοπική κοινωνία αλλά και ευρύτερα. Η Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ είναι βέβαιη αναφέρει η ανακοίνωση, ότι το αρμόδιο Υπουργείο θα σταθεί δίπλα στους πολίτες, όσο αυτό είναι δυνατόν, που έχουν ανάγκη την κρατική αρωγή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Ενδεικτικά θα μπορούσαν να γίνουν οι εξής τροποποιήσεις στην εν λόγω Υπουργική Απόφαση, τονίζεται στην ερώτηση της κ. Αλεξοπούλου:

1.    Το Τιμολόγιο Υπηρεσιών Αλληλεγγύης να είναι σταθερό και όχι κυμαινόμενο με την Ρήτρα Αναπροσαρμογής, όπως τα αντίστοιχα οικιακά που προσφέρει ο κάθε προμηθευτής ενέργειας στους πελάτες του.

2.    Η έκπτωση επί της τιμής δεν θα έχει περιορισμό για καταναλώσεις Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων που παρέχουν 24ωρή Κοινωνική Φροντίδα και Περίθαλψη, τα οποία είναι πιστοποιημένα και υπάγονται στο  άρθρου 5 του ν. 2646/1998.

3.    Τα υπόψη ιδρύματα να απαλλάσσονται από τις Ρυθμιζόμενες Χρεώσεις και από την καταβολή Υπηρεσιών Κοινωνικής Ωφέλειας στους εκάστοτε λογαριασμούς που εκδίδονται.

4.    Να ενταχθούν σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα από το Ταμείο Ανάκαμψης, για την τοποθέτηση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων στις στέγες των ιδρυμάτων, για συμψηφισμό Παραγωγής και Κατανάλωσης και τη μείωση του ενεργειακού κόστους. Η μελέτη και η κατασκευή θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μέσω των Υπηρεσιών, των εκάστοτε Περιφερειών.

Με βάσει τα παραπάνω,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός,

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος σχεδιάζει να τροποποιήσει την σχετική Υπουργική Απόφαση ώστε να συμπεριληφθούν και τα φιλανθρωπικά ιδρύματα με κατανάλωση ρεύματος άνω των 10.001 kwh το τετράμηνο;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις