Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα- Νότιο Πάρκο: Με το που μύρισε άνοιξη, άρχισε η κατασκήνωση- Απλωμένες μπουγάδες, σκηνές και... παπούτσια στα δέντρα

Πάτρα- Νότιο Πάρκο: Με το που μύρισε άνο...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Απογοητευτικές εικόνες

Το Νότιο Πάρκο ένας από τους πιο δημοφιλείς χώρους για περίπατο, βόλτα και άθληση, παρουσιάζει μια εικόνα η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον ως απογοητευτική. Την ώρα που ο καιρός " ανοίγει", η μέρα μεγαλώνει και η θερμοκρασία ανεβαίνει, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που το επισκέπτονται, το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί  στην περιοχή του Φάρου, είναι ιδιαιτέρως άσχημο.

Για μια ακόμα χρονιά σκηνίτες ρομά έκαναν την εμφάνισή τους και οι μπουγάδες έχουν παραταχθεί. Κουβέρτες, παντελόνια και άλλα είδη ρουχισμού απλώνονται σε σχοινιά στο πάρκινγκ στο ύψος του Φάρου και όχι μόνο. Παπούτσια βρίσκουν τη δική τους θέση πάνω σε δέντρο, ενώ σε άλλη περίπτωση μια κουβέρτα λούζεται από το φως του ήλιου ενώ είναι απλωμένη πάνω σε θάμνο ή σε τσιμεντένιο κολωνάκι.

Εν έτει 2022 άνθρωποι εξακολουθούν να μένουν σε σκηνές κάτω από ακατάλληλες συνθήκες και σε κοινόχρηστους χώρους περιπάτου και αναψυχής, που δεν προορίζονται για τέτοιου είδους φιλοξενίες.

Μια κατάσταση που επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά, αποδεικνύοντας ότι ο πολιτισμός , που πρωτίστως είναι ποιότητα ζωής και μετά καλαισθησία, δεν βρίσκεται ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο.

 

φωτογραφίες Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις