Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αθώοι και οι πέντε Πατρινοί που είχαν συλληφθεί για εγκληματική οργάνωση που διακινούσε κοκαΐνη

Αθώοι και οι πέντε Πατρινοί που είχαν συ...

«Σκόνη» το… κατηγορητήριο

Κατέπεσε πλήρως το κατηγορητήριο για την «εγκληματική οργάνωση που διακινούσε κοκαΐνη στην Πάτρα και μάλιστα με… πλούσιο πελατολόγιο» (!), χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών.
Στο εδώλιο κάθισαν πέντε Πατρινοί, οι οποίοι είχαν συλληφθεί τον Μάρτιο του 2021 και μάλιστα οι τέσσερις εξ αυτών είχαν προφυλακιστεί ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά τουλάχιστον σε 60 χρήστες κοκαΐνης στην αχαΐκή πρωτεύουσα, ενώ ο πέμπτος είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Το Δικαστήριο τους απάλλαξε από την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, με τον πρόεδρο να δηλώνει πως υπήρχαν στην Έδρα σφοδρές αμφιβολίες για το αδίκημα της συμμορίας καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του Νόμου. Δύο εκ των κατηγορουμένων κρίθηκαν πανηγυρικά αθώοι, ένας ατιμώρητος καθώς στην κατοχή του είχαν βρεθεί 2,2 γραμμάρια κάνναβης ως τοξικομανής. Ένοχοι για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος κρίθηκαν οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι, ο φερόμενος ως «αρχηγός» της οργάνωσης σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για κατοχή 20 γραμμαρίων κοκαΐνης, αλλά, καταδικάστηκε ως τοξικομανής σε μόλις δύο χρόνια φυλάκιση και με αναστολή και ένας ακόμα, ο οποίος κρίθηκε ένοχος ως απλός συνεργός για τη μεταφορά ναρκωτικών ουσιών και καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή.

*Εφημερίδα Γνώμη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις