Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

3 χρόνια από τον θάνατο του Κ. Τρίγκα - Ο γιος του, Παναγιώτης Τρίγκας, τον μνημονεύει

3 χρόνια από τον θάνατο του Κ. Τρίγκα - ...

Στις 9 Απριλίου συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από την απώλεια του διακεκριμένου νεφρολόγου

 

Στις 9 Απριλίου συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από την απώλεια του Κωνσταντίνου Τρίγκα, ιατρού νεφρολόγου, πρωτοπόρου στην ειδικότητα της νεφρολογίας αφού ήταν εκείνος που έφερε τον τεχνητό νεφρό - αιμοκάθαρση στη Δυτική Ελλάδα. Ο Κωνσταντίνος Τρίγκας ήταν γνωστός για τη διορατικότητά του, την γενναιοδωρία του, την ευγένειά του, την προσφορά του στους ασθενείς και κυρίως για το ήθος και τις αξίες του.

Το ίδιο ήθος μετέδωσε στον γιο του, Παναγιώτη Τρίγκα, επίσης ιατρό νεφρολόγο, ιδιοκτήτη και επιστημονικά υπεύθυνο της Μ.Χ.Α. ΤΡΙΓΚΑΣ NEPHROS ΜΟΝ Α.Ε., μιας κλινικής - πρότυπο, της οποίας η λειτουργία διέπεται από ηθικές αξίες, εντιμότητα και κυρίως από την ένδειξη σεβασμού προς τον ασθενή και τον συνάνθρωπο. Τόσο ο ίδιος ο Παναγιώτης Τρίγκας όσο και το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό της κλινικής ΤΡΙΓΚΑΣ NEPHROS, ακολουθούν τις αρχές που ο Κωνσταντίνος Τρίγκας με αγάπη μεταλαμπάδευσε στον ίδιο και εκείνος με τη σειρά του στους συνεργάτες του.

Με αφορμή την συμπλήρωση των 3 χρόνων από το θάνατο του πατέρα του, ο Παναγιώτης Τρίγκας τον μνημονεύει και αναφέρει για εκείνον:

"Ο πατέρας μου υπήρξε αναμφισβήτητα καινοτόμος για την εποχή του, διορατικός. Είχε βαθιά αγάπη για τους ασθενείς και τον θυμάμαι πάντα να λέει ότι εμείς πρώτα και πάνω από όλα είμαστε ιατροί και όχι επιχειρηματίες - μια φράση που παραμένει χαραγμένη μέσα μου και αποτελεί σημείο αναφοράς σε κάθε μου κίνηση.

Ο πατέρας μου διακρινόταν για το ήθος, τις αρχές και τις αξίες του, τις οποίες μου δίδασκε καθημερινά μέσα από τη συμπεριφορά του, η οποία απέπνεε παιδεία, σεβασμό και ευγένεια προς κάθε άνθρωπο. Ήταν εκείνος που μου μεταλαμπάδευσε την αγάπη για την ιατρική και για τους νεφροπαθείς. Ήταν εκείνος που από πολύ μικρή ηλικία με έφερε κοντά στους νεφροπαθείς και στις οικογένειές τους, κάνοντάς με να νιώσω το πρόβλημά τους και να τους αγαπήσω. Ήταν εκείνος που μου έδωσε την ευκαιρία να μάθω τα πάντα για την αιμοκάθαρση εκ των έσω από πολύ νεαρή ηλικία και που κυρίως με ενέπνευσε όχι μόνο να θέλω να υπηρετήσω την ιατρική αλλά να το κάνω με ήθος, όπως εκείνος.

Η συμβολή του Κωνσταντίνου Τρίγκα ως ιατρός στην ειδικότητα της νεφρολογίας ήταν καθοριστική για τη Δυτική Ελλάδα. Κυρίως όμως, για μένα, ήταν σπουδαίος άνθρωπος. Ήταν τύχη και ευλογία να τον έχω πατέρα και νιώθω ευγνώμων για όσα μου έδωσε, και αυτά ήταν πολλά και ανεκτίμητα. Δεν ήταν όμως υλικά αγαθά, όπως πολλοί ίσως νομίζουν, αλλά αρετές και αξίες που για μένα αποτελούν το μεγαλύτερο όπλο στην φαρέτρα μου, δίνοντάς μου τη δύναμη να ακολουθώ σταθερά το δρόμο της εντιμότητας, της εργατικότητας και της ηθικής, όπως έχω επιλέξει.

Η κλινική που δημιούργησα πριν από 8 μήνες ήταν ένα όνειρο ζωής για τον πατέρα μου, ο οποίος επιθυμούσε να φτιάξει την μεγαλύτερη ΜΧΑ στην περιοχή μας, δεν πρόλαβε όμως να το πραγματοποιήσει. Με λυπεί βαθιά η σκέψη ότι δεν είναι εδώ για να καμαρώσει αυτό που ονειρευόταν, μου δίνει όμως τεράστια χαρά και ικανοποίηση το γεγονός ότι ξέρω πως αν ζούσε, θα ήταν περήφανος ως πατέρας που μπόρεσα με τις δικές μου δυνάμεις και μόνο, να πραγματοποιήσω το δικό του όνειρο, δημιουργώντας όχι μόνο την μεγαλύτερη και πιο σύγχρονη ΜΧΑ όπως ήθελε, αλλά κυρίως μια κλινική που την διέπει η φιλοσοφία της προσφοράς, της αγάπης, του σεβασμού και του ήθους προς τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, όπως εκείνος με δίδαξε".

 

Παναγιώτης και Κωνσταντίνος Τρίγκας, στην αποφοίτηση του πρώτου από τη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being